Tervislik porganditamp ja praetud kuldmerikoger

Soovisin midagi uut kala kõrvale. Kuidagi liiga tavaline ja lihtne tundus see kartul ja riis. Tekkis mõte teha porganditampi...
Ei noh... kõige vingemad on need hetked, kui toit mida sa sööd ajab naudingust mõmisema ja korrutama - "appi see on nii hea". Porganditamp sinuga just seda teebki. Kellele keedetud/küpsetatud porgand meeldib, siis nende puhul pole kahtlust, et porganditamp neile üllatuse valmistab.

Vaja läheb (kogused kolmele): 
600 g porgandeid
2 küüslaugu küünt
1 sibul
u 150 ml 35% vahukoort
soola
võid

Tegevuskäik: 
Koori porgandid, lõika väiksemaks tükkideks ja pane keema. Lisa keeduveele pisut soola. Prae tükeldatud sibulat ja küüslauku võis, seni kuni need on klaasjad. Kurna pehmeks keenud porgandid, lisa praetud küüslauk ja sibul ning alusta nuimiskseriga või köögikombainiga porgandite purustamist. Lõpptulemus ei tohiks jääda liiga peene struktuuriga nagu püree, vaid pigem nö tükiline. Kui suuremaid tükke enam ei ole, lisa sool ja koor. Soola lisa enda maitse järgi ja koort seni kuni konsistents on paras - mitte liiga veel ja mitte liiga paks, aga kuna koor teeb porganditambi eriti maistvaks, siis tuleks seda lisada niipalju kui võimalik. Serveeri nagu kartuliputru, peale raputa leht peterselli.

Kala:
300 g kuldmerikogeri fileed
pipart, soola

Prae kalafileesid mõlemilt poolt oliivioli ja või segus. Peale raputa pipart ja soola. Serveeri koos porganditambiga.







Kommentaarid

Populaarsed postitused