Vürtsikas Tai nuudlisalat

Kerge, kuid samas üsna vürtsikas Tai nuudlisalat on jällegi üks minu lemmikutest. Selle salati puhul saab kasutada julgelt oma fantaasiat ja lisada juurde sobivaid köögivilju või siis mõned ka ära jätta. Olen sama salatid proovinud ka idudega, ilma paprikata, paprikaga, kurgita ja kurgiga. Arvestada tuleks sellega, et kui on väga palju erinevaid komponente, siis on lõpuks ka salati kogus päris suur, seetõttu tuleks kõikide komponentide koguseid vähendada.

Vaja läheb (kogused kahele):
1 keskmine toores porgand
1/2 õuna
1/2 paprikat (värv pole oluline)
peotäis spinatilehti
veerand värsket pikka kurki
1,5 pöidlasuurune jupp ingverit
2-3 kanakintsuliha
5 kirss- või ploomtomatit
pisike punt riisi lintnuudleid
1/2 punast sibulat
peotäis maapähkleid
kuivatatud tšilliseemneid, või värsket tšillit
0,6 dl vietnami kastet
1 tl mett

Tegevuskäik:
Esmalt valmista kaste - selleks tuleks segada kokku mesi, vietnami kaste, peeneks hakitud ingver ja tšilli. Kastet saab timmida oma maiste järgi. Vietnami kaste iseenesest on juba selline magus-hapu-terav, lisades juurde tšillit, mett ja ingverit saab kastme veelgi vürtsikamaks ja paremaks.

Tükeldada kanakintsuliha ning valada veerand kastmest kanatükkidele, segada ning jätta seisma. Pane riisinuudlid kaussi ja vala peale kuum vesi, jäta seisma. Köögiviljad - porgand, õun, paprika, kurk, sibul lõikuda peenikesteks ribadeks ja panna suurde kaussi, lisada poolitatud tomatid. Pähklid röstida kuival pannil ja jätta jahtuma.

Porgandi nö riivimiseks oleks siin hea omada üht spetsiaalset vidinat, millega saab õhukesed, kuid samas pikad porgandiribad. Kui seda ei ole, siis on võimalik peenikesi ribasi teha ka noaga.

Voki kanatükke intensiivsel kuumusel. Samal ajal lisa salatile nõrutatud riisinuudlid, spinatilehed ja kaste ning sega õrnalt kätega läbi. Tõsta näpitsatega salat kõrgematesse kaussidesse/taldrikutesse, vala peale ka kogu järelejäänud vedelik, lisa kanatükid ning röstitud pähklid.  Kõrvale sobib ahjusoe kukkel ja valge vein.










Kommentaarid

Populaarsed postitused