Kanamaksasalat marineeritud peediga

Kui söögitegemine jääb liiga hiliseks, siis kõige mõistlikum on valmistada üks maitsev ja tervislik salat. Kanamaksa ja marineeritud peedi salat on seda kahtlemata. Pealegi sobivad need kaks minuarvates suurepäraselt kokku. Peet tuleks marineeruma panna 1 päev varem.

Peedi marineerimine on lihtsamast lihtsam:

Vaja läheb:
2 keedetud peeti
1 punane sibul
5 spl balsamiäädikat
2 spl oliiviõli
1 tl köömneid
1,5 tl suhkrut
soola

Tegevuskäik:
Sega kokku õli, balsamiäädikas, suhkur ja sool. Rösti köömned kuival pannil ning sega segusse. Lõika peedid ja sibul õhukesteks ketasteks. Lisa marinaadi hulka ning sega ettevaatlikult. Pane vähemalt ööpäevaks külmkappi.



Kanamaksasalat marineeritud peediga:
Vaja läheb (kogused kahele): 
200 g kanamaksa
peoga rukolat
2 marineeritud peedi kettaid
1 marineeritud punase sibula kettaid
kõrvitsaseemneid
seesamiseemneid

Kaste: 
3 spl oliiviõli
1 spl balsamiäädikat
1/2 tl mett
jupp tšillit




Tegevuskäik:
Kanamaksa võid eelnevalt leotada piimas (võtab mõrkja maitse ära), kuid kui aega napib, saab ka ilma. Mina jätsin seekord selle tegevuse vahele. Lõika kanamaksal ära kelmed. Prae oliiviõliga kõrgel kuumusel selliselt,  et keskelt jääks õrnalt roosa. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Lao taldrikutele rukola lehed, selle peale marineeritud peedi ja sibulaviilud ning praetud maks.
Sega kastmekomponendid, lisa imepeeneks hakitud tšilli  ning vala salatile.
Rösti kergelt seesami ja kõrvitsaseemneid, raputa kõige peale.




Kommentaarid

Populaarsed postitused