Kitsejuustu fettuccine grillitud tomatitega

Pasta on ikka ja alati hea vaheldus, eriti on pasta päästerõngaks siis, kui toiduvalmistamiseks aega napib. On olemas teatud kindlad pastaretseptid, aga teoreetiliselt võid pasta valmistamisel kasutada julgelt oma fantaasiat ja sobitada kokku endale meelepärasemaid maitseid. Siinne pasta oli kauaoodatud. Seda seepärast, et ootasin seda õiget momenti, mil on see õige päev ja hetk ja isu. Kuna kitsejuust on üks minu suurtest lemmikutest, siis olen valmis oma fantaasiat kõrgelt lennutama ja katsetama ära kõikvõimalikud viisid oma lemmikjuustu  kasutamiseks. Nagu ikka pastaga, pole olemas liiga keerulist pastaretsepti, nii ka see siin on suhteliselt lihtne ja otseloomulikult maitsev.

Vaja läheb (kogused kahele):
1 küüslaugupea
1 karp La Turek Kozi määrdekitsejuustu
peotäis basiilikut + kaunistamiseks
u 10 kirss- või ploomtomatit
1 dl valget kuiva veini
3 palli fettuccine pastat
parmesani
võid, pipart, soola, oliiviõli


Tegevuskäik: 
Lõika küüslaugupeal juureosa veidi sügavamalt ära, pintselda oliiviõliga kokku ja pane ahju 220 C juurde grillima. Lõika tomatid pooleks, lisa veidi aja pärast samale ajupannile, kus küüslauk (lõikeosa üleval pool), piserda üle oliiviõliga ja jahvata peale pipart. Grilli seni, kuni küüslauk mõnusalt pruun ja tomatid hakkavad pealt küpsema.




Pane pasta keema soolaga maitsestatud vette. Valminud küüslaugult kougi pehmeks muutund sisu välja ja tambi pudruks. Pane pannile või, kuumuta, lisa tambitud küüslauk ning prae veidi. Lisa valge kuiv vein ning kuumuta läbi. Seejärel läheb pannile kitsejuust, mis tuleks veinisegus sulatada. Lisa maitse järgi soola, pisut pipart, terved basiilikulehed ning tomatipoolikud.

Kurna pasta. Kui soovid kreemisemat tulemust, siis eralda u 0,5-1 dl pastakeeduvett. Lisa kurnatud pasta kitsejuustusegusse, sega veidi, vajadusel lisa pastakeeduvett, sega läbi ja serveeri. Peale säti basiilikulehti, jahvatatud musta pipart, ning riivitud parmesani.



Kommentaarid

Populaarsed postitused