Kookospiimaga riisipudru koos meega glasuuritud kardemoni - kaneeli pirnidega

Kui soovid taevalikult maitsvat hommikupudru, siis siin ta on - riisipudru kookospiimaga, millel meega glasuuritud ja kardemoni - kaneeliga maitsestatud pirnid. Paljud ilmselt kasutavad riisipudru valmistamisel tavalise pudruriisi asemel riisihelbeid. Ilmselgelt on helvestest purdu valmistamine mitmeid kordi kiirem ja lihtsam. Minule meeldib aga raudkindlalt pudru, mis on tehtud traditsioonilisest pudruriisist, nende kahe maitse on täiesti erinev. Kui ei usu, siis tee proovi.

Vaja läheb (kogused kahele): 
Pudru:
1 dl pudruriisi
1 konserv (400 ml) kookospiima
suhkrut
soola

Glasuuritud pirnid: 
1/2 suuremat pirni või siis 1 väike
1,5-2 spl mett
1/4 tl kaneeli
pisut kardemoni



Tegevuskäik:
Kui hoida konservi külmas, eralduvad koorene ja vesisem osa teineteisest. Eralda vesine osa ja pane pestud riis sellega keema. Keeda ja kui vedelikku on tarvis lisada, siis hakka lisama kooreosa. Keemise lõppjärgus lisa riisile suhkur ja sool. Ole pudru maitsestamisel pigem tagasihoidlik, pudru maitse peaks jääma neutraalne - ei magus ega soolane, kuna liiga palju suhkrut peidaks ära kogu kookosemaitse ning glasuuritud pirnid on üsna magusad, seega on hea, kui miski seda magusust neutraliseeriks.

Lõika koorimata pirnist sektorid. Pane pannile mesi, sulata. Sulanud mee sisse lisa pirniviilud. Lisa ka kaneel ja kardemon ning kuumuta hästi vaiksel kuumusel. Keera vahepeal ettevaatlikult pirne ringi, et pirnitükid katki ei läheks. Kuumuta pirne u 5 min, kuniks need muutuvad pehmemaks.



Serveeri pudru. Lisa ettevaatlikult glasuuritud pirnid ning vala peale ka pannile jäänud glasuur. Glasuuri kogust saad suurendada lisades kuumutamise ajal pannile mett või võid. Üübermaitsev hommikusöök on valminud!

Kommentaarid

Populaarsed postitused