Kooresed gnocchid pestoga

Gnocchid on Itaalia päritoluga tihedast taginast pehmed klimbid, mida valmistatakse tavaliselt mannast, nisujahust, munast, juustust, kartulist. Esimene kokkupuude mul nende nunnude taignapallidega oligi Itaalias, mis oli pigem üllatav - et mis nendes taignapallides siis nii erilist on, et itaallased neid sedasi armastavad. Otsustasin siiski, ühel õhtul, kui oli vaja valmistada kiirelt maitsev söök, et proovin gnocchitegemise ka ise järgi. Ajanappuses ma muidugi gnocchisid nullist valmistama ei hakanud, vaid soetasin poest valmistooted. Siinkohal edastangi mõnusa retsepti, mida saab teha siis nii enda valmistatud kui ka poeletilt soetatud gnocchidest. Tegemist on väga mõnusa koorese ja pestose õhtu- või miks ka mitte lõunasöögiga, mis valmib üli kiirelt.

Vaja läheb:
3 küüslauguküünt
1 dl 35% vahukoort
100 g basiilikupestot
500 g kartuli gnocchisid
25 g parmesani
võid

Tegevuskäik:
Tükelda küüslauk peeneks. Pane gnocchid soolaga maitsestatud veega keema ja keeda kuniks need pinnale kerkivad. Pruunista paari viilu võiga peenestatud küüslauk, lisa juurde 100 g pestot, vahukoor ja parmesan. Pisut parmesani jäta ka peale raputamiseks

Kurna valmiskeenud gnocchid ja lisa pesto-koore kastmele. Serveeri ning raputa peale parmesani ja maitserohelist.



Kommentaarid

Populaarsed postitused