Kõrvitsaga riisipudru - üdini tervislik

Täna hommikul sündis järjekordne  maitsev ja üdini tervislik hommikusöök - riisipudru kõrvitsaga. Minule kõrvits maitseb, olgu ta siis koogis, supis, pudrus, salatis, jäätises või mingil muul moel. Kõrvitsatest soovitan eelistada muskaatkõrvitsat, see annab toidule ilusa kuldkollase värvuse ning on mõnusa magusa maitsega. Tänases tervisepudrus on ka suhkur asendatud  meega ja koor annab pudrule mõnusa pehme maitse. Nagu ikka valmistasin mina oma pudru traditsioonilisest pudruriisist, mitte riisihelvestest. Tulemus jäi väga hea.




Vaja läheb (kogused kahele): 
1 dl pudruriisi
160 g kõrvitsat
1 dl 35% koort
3 tl mett
0.25 tl soola

peoga kõrvitsaseemneid
2 tl mett
näpuotsaga kardemoni
näpuotsaga kaneeli




Tegevuskäik:
Pane riis keema, lisa keemise ajal mesi ja sool ning peeneks riivitud kõrvits. 10 min enne riisi valmimist lisa koor ja hauta edasi madalal kuumusel kuniks riisiterad on pehmed.

Pane pannile 2 tl mett, lisa kõrvitsaseemned, kaneel ja kardemon. Kuumuta seni kuni kogu segu hakkab mullitama.

Tõsta pudru kaussidesse, lisa peale meega röstitud kõrvitsaseemneid, raputa peale kardemoni.

Kommentaarid

Populaarsed postitused