Kõrvitsatamp odrakruupidega ja praetud tursk old style muna-täisterajahu paneeringus

Sõin hiljuti Pärnu ühe restoranis kõrvitsatampi mille kõrval serveeriti ülipehmeks hautatud lambaliha. See oli lihtsalt üübermaitsev ja sobis kokku superhästi. Ma ei olnudki kunagi kõrvitsatampi varasemalt söönud ning mega pehmeks hautatud lambaliha lausa sulas suus. Siit tekkis endalgi mõte kõrvitsatamp kindlasti järele proovida. Mina otsustasin lambaliha asemel seekord valmistada kõrvale hoopis praetud turska vanas hea muna-jahu paneeringus. Tavalise jahu asemel läks käiku täisterajahu, tundus, et selliselt võiks tulemus jääda veelgi parem.




Vaja läheb (kogused kolmele): 
Kõrvitsatamp kruupidega:
1 kg muskaatkõrvitsat puhastamata kujul
1 dl odrakruupe
1 sibul 
soola
võid

Tursk muna-täisterajahu paneeringus: 
550 g tursafileed 
3 muna
täisterajahu
soola
pipart




Tegevuskäik:
Leota odrakruupe u 2 h vees, siis keevad need pehmeks tunduvalt kiiremini. Pane leotatud odrakruubid vähese vee ja soolaga hauduma. Hauta kruubid pehmeks selliselt, et hautamise lõpus vett enam potis ei ole ja kruubid on sõmerad. 

Auruta kõrvist pehmeks, selleks pane pott veega keema, aseta potile sõel ja sõela sisse puhastatud ning väiksemaks lõigatud kõrvitsatükid. Peale pane kaas ning hauta kuniks kõrvits on pehme. 

Tee ettevalmistused kala praadimiseks. Selleks kolpi 3 muna, maitsesta soola ja pipraga. Esmalt tõsta kalafilee munasegusse siis tõsta läbi jahust ning korda sama asja veelkord - filee uuesti läbi munasegust ja seejärel jälle jahust. Tõsta taldrikule ootele. Sedasi paneeri kõik kalafileed. 

Prae paneeritud kalafileed suhteliselt kõrgel kuumusel või-õli segus mõlemalt poolt. Ära üle küpseta. Mõlemad pooled tahavad praadida max 1-2 minutit. 

Tükelda sibul ning pruunista võis. Pane hautatud (ja veest nõrutatud) kõrvits, odrakruubid ja pruunistatud sibul potti, lisa võid ja soola ning tambi kõik pudruks. 

Serveeri kala koos pudruga, peale lisa maitserohelist.

NB! Retsepti on muudetud 6.11.2016

Kommentaarid

Populaarsed postitused