Mini frittatad spinati ja köögiviljadega

Frittata ehk meiemõistes munaomlett sobib hommikusöögiks imehästi ja on ju tegelikult tunduvalt kalorivaesem kui näiteks pudrud. Ja miks mitte valmistada frittatat siis veidi põnevamal moel ja ühe suure asemel teeme hoopis minifrittad, mille valmistamiseks läheb tarvis üht kõige tavalisemat muffinivormi.

Frittata e omlett on küll selline roog kus polegi ju tegelikult mingit kindlat retsepti, vaid enamasti valmistatakse seda kodus olemasolevatest omavahel kokkusobivatest komponentidest. Munasegu retsept on sama, olenemata sellest, milliseid lisasid kasutate. Allolevast kogusest sai 9 minifrittatat.

Vaja läheb (kogused kolmele):
Munasegu:
4 muna
0,5 tl meresoola
1,5 dl piima (rammusama frittata jaoks võib kasutada ka 35% koort)




Lisad:
1 väiksem sibul
70 g suitsupeekonit
70 g herneid
100 g brokkolit
60 g külmutatud spinatit
soovi korral raputa igale frittatale juustu




Tegevuskäik:
Kolpi segamini munad, lisa sool ja piim. Tükelda sibul ja peekon pruunista pannil ning tõsta kõrvale.
Kui kasutada külmutatud köögivilju, siis tuleks need esmalt sulatada. Mina sulatan köögivilju aurutades. Selleks pane pott veega keema, aseta potile sõel, pane köögiviljad sõela sisse ja peale aseta kaas. Auruta seni kuni köögiviljad on sulanud. Mina alustasin spinatist. Kasutasin siin poest saadaolevat purustatud ja külmutatud versiooni. Panin spinati sõela sisse ning aurutasin kuniks too oli sulanud. Segasin sulanud spinati munasegule. Samamoodi sulatasin herned ja brokkoli, viimase rebisin peale ülessulamist väiksemateks osadeks.

Määri muffinivormid võiga, kõige põhja pane peekoni-sibulasegu, seejärel igasse vormi brokkoliõisikuid ning herneid.  Nüüd jaga vormidesse laiali munasegu. Küpseta pöördõhuga ahjus 190C juures u 20 minutit.

Serveeri koos rohelise salatiga ja viilaka ahjusooja (odra)leivaga.




Kommentaarid

Populaarsed postitused