Tate Tatin ehk tagurpidi õunakook

Kui tahad lihtsa vaevaga maitsvat kooki, siis valmista Tarte Tatin ehk tagurpidi õunakook. Minu allolev retsept on valmistatud poe lehttaignast ja nii ei võtnud ettevalmistused rohkem aega kui 30 minutit + koogi küpsemisele kuluv aeg 20 min. Väga lihtne!

Vaja läheb:
0,75 dl suhkrut
50 g võid
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
400 g võiga lehttaigent
3 õuna
serveerimiseks kreeka jogurtit




Tegevuskäik:
Lõika õunad neljaks sektoriks, eemalda südamikud, koori ning viiluta. Pane pannile või ning sulata, lisa suhkur, kaneel, kardemon sega kogu mass segamini ning lisa õunaviilud. Kumuta õunu kuni 10 min kuniks need veidi pehmenevad. Lase seejärel segul veidi jahtuda.

Rulli taignast ümmargune koogipõhi, mis oleks vormist pisut suurema diameetriga. Vala õuna-suhkru-või segu koogivormi põhja (minul oli tavaline lahtikäiv silikoonäärega vorm). Säti õunu nii, et need kataks vormi põhja ühtlaselt. Aseta õuntele lehttaignast rullitud koogipõhi ja lükka ülejäävad servad alla. Küpseta kooki 190C ahjus u 20 min. Võta kook ahjust välja ja lase sel mõnda aega jahtuda. Seejärel pane koogivormi peale koogialus/taldrik kummuli ja keera vorm kätevahel teistpidi, selliselt, et õunakook koogitaldrikule/alusele kukub. Eemalda vorm ja Tarte Tatin ongi valmis.

Mina serveerisin oma Tarte Tatini kreeka jogurtiga, mulle maitseb nii just kõige rohkem. Kreeka jogurti hapukas maitse magusa õunakoogiga, milles kergelt tunda kaneeli ja kardemoni mekki - kõik see kokku moodustab päris maitsva combo. Kooki võib ka serveerida jäätise või vahukoorega.



Kommentaarid

Populaarsed postitused