Punases veinis haudunud lambaliha bataadipüreega

Kas midagi paremat on üldse olemas kui hästi tehtud lambaliha? Minu maitsemeeled on "kasukamaitsest" jäänud puutumata, seega pole mul aimugi, mida see täpselt tähendab. Need korrad, mil olen lambaliha ise valmisatnud, on tulemus alati sõnuseletamatult maitsev. Ja kui mõnel on ekslik arusaam, et lambaliha valmistamine on liiga keeruline ja seetõttu seda tegevust ette ei võta, siis tegelikkuses on raske leida veel teist nii head ja nii lihtsalt valmivat toitu, kui see siin. Vajalik on vaid kõik komponendid ühte patta panna, lasta lambal 2,5 h podiseda ja suurepärane suusulav roog ongi valmis.




Vaja läheb (kogused kolmele):
Punases veinis hautatud lammas:
3 kondiga abatükki (minul kaalus 1 tükk u 300 g)
2 dl punast kuiva veini
5 küüslauguküünt
1 sibul
2 rosmariinioksa
punt tüümiani, või 0,5 tl kuivatatult
0,5 tl soola
pipart

Bataadipüree:
1 kg bataati
1 dl 35% koort
paar paksemat viilu võid
soola

Salatiks:
2 little gem salatipead
oliiviõli
meresoola


Tegevuskäik:
Maitsesta abatükid soola ja pipraga ning pruunista kõrgel kuumusel õlis. Pane pruunistatud liha haudepotti, lisa juurde kõik muu - küüslauguküüned (mina ei koorinud), neljaks sektoriks lõigatud sibul, rosmariinioksad, tüümian, vein, sool ja pipar. Lisa vett niipalju, et liha oleks peaaegu kaetud. Hauta vaiksel kuumusel (minul 10-st 3 kuumus) 2,5 h. Vajadusel võid lisada vahepeal vett, kuid vaiksel kuumusel hautades seda teoreetiliselt vaja ei ole.

Bataadipüree jaoks koori bataadid, tükelda väiksemaks ning pane keema. Keeda bataadid pehmeks, kurna vesi ning tambi pudrunuiaga ühtlaseks tükivabaks massiks. Lisa juurde koor ja või ning maitsesta soolaga.

Kõrvale rösti little gem salatilehti, milleks on vaja salatipea lahti harutada ja röstida pannil kõrgel kuumusel oliiviõlis. Peale raputa meresoola.




Kommentaarid

Populaarsed postitused