Meloni-hirve carpacciosalat tšillise mango- ja viigimarja kastmega

Minu viimane tükk hirve carpacciot läkski käiku, aga see oli taaskord nii hea - just selline, nagu minumeelest üks maitsev carpacciosalat olema peab. Carpaccio valmistamiseks leiad retsepti SIIT. Samuti võid samalt lingilt kiigata minu eelmise salati retsepti. Suures osas on nad sarnased, siinne salat on aga veelgi värskem tänu magusale ja mahlasele melonile ning tšillisele mango kastmele.




























Vaja läheb (kogused kahele):
u 250 g peenikesi lihalõike
peoga spinat
u 250 g meloniviile
parmesani

Kaste:
Tšilline mangokaste:
2 konserveeritud mangopoolikut
pisut tšillit

Kaste:
Viigimarjakaste:
3 spl oliiviõli
2 spl viigimarja balsamiäädikat
1/2 tl mett

Tegevuskäik:
Tõsta eelnevalt ettevalmistatud liha sügavkülmast välja. Liha võiks enne lõikamist umbes pool tundi toasoojas seista.

Puhasta melon, lõika juurviljalõikuriga sellest ilusad pikad ja õhukesed viilud. Jäta ootele.

Valmista kastmed. Püreesta saumikseriga mangopoolikud. Kurna kaste läbi tiheda sõela ning lisa peeneks hakitud tšilli.

Viigimarja kastme jaoks pane kõik koostisosad pisikesse kastmepurki ja raputa, kuniks kaste on segunenud.

Serveerimiseks aseta taldriku põhja spinatilehti. Lõika lihast õhukesed viilud, ning aseta salatile. Keera meloniribad näiteks rulli või säti endale meelepärasel viisil salatile lihalõikude vahele. Vala peale esmalt viigimarja kaste ning seejärel  tilguta salatile tšillist mangokastet. Peale lõigu juurviljanoaga õhukesi parmesani laastusid.




Kommentaarid

Populaarsed postitused