Pastavorm tomati ja mozzarellaga - uskumatult maitsev

Mulle pole alati tomatised pastad meeldinud, vaid alles hiljaaegu avastasin need endajaoks. Siiani seostus minujaoks parim pasta ikka koorese pastaga. Nüüd on aga selgunud, et üks parimatest pastadest on küüslaugu-basiiliku-tomatikastmega. Täna valmis samasugusel põhimõttel pastavorm, mis sai kaetud paksu mozzarellajuustu kihiga ja kui uskumatuna see ka ei tunduks, on allaolev isegi liiga lihtne pastavorm lihtsalt üübermaitsev, nii et seda võib jäädagi sööma.




Vaja läheb (kogus kolmele):
350 g rigatoni pastat
600 g (1,5 purki) purustatud tomatite konservi
7 küüslauguküünt
1,5 sibulat
u 0,5 tl soola
3 tl suhkrut
1 pisike tšillikaun
1 spl punaseveini äädikat
suur peotäis basiilikulehti
pipart
u 1,5-2 dl vett
60 g parmesani
2 x 125 g mozzarellapalli




Tegevuskäik (kogused kolmele):
Puhasta küüslauk ja sibul ning viiluta, prae keskmisel kuumusel oliiviõlis klaasjaks (ära pruunista). Vala seejärel juurde purustatud tomatid, peeneks hakitud tšilli, tükeldatud basiilikulehed ja 1 dl vett. Keeda kastet u 10-15 min, et maitsed seguneksid. Maitsesta soola, suhkru, pipra ja punaseveini äädikaga. Tomatisegu peab jääma vedelapoolsem, vajadusel lisa veel vett 0,5-1 dl.

Keeda samal ajal pasta pakil näidatud juhendi järgi. Rivi peene riiviga parmesan ja viiluta mozzarellajuust.



Kurna valminud pasta ja määri ahjuvorm võiga (minu ahjuvormi suurus on 26 x 17 cm, suurema vormi puhul vajad kindlasti rohkem pastat).  Alusta pastatorude ladumist ahjuvormi. Torud tuleks laduda selliselt, et vormi põhja ja üles jääks pastatoru lahtine ots. Lao vorm pastatorusid täis. Sega tomatikastme hulka pool parmesani kogusest ja sega segamini, tõsta tomatisegu lusikaga pastatorude peale, seejärel kata pind ülejäänud parmesaninga ning kõige peale lao mozzarellajuustu viilud.




Küpseta pastavormi ahjus 200 C juures pöördõhuga  u 40 minutit, kuniks pastavorm, kõikjalt mullitab. Serveeri koos basiiliku lehtedega, kõrvale maitseb suurepäraselt valge kuiv vein.





Kommentaarid

Populaarsed postitused