Tšilline suvikõrvitsapasta kanaga

Köögiviljad on minu suured sõbrad, olgu nad salatis, pastas või kus iganes. Tegelikult oleks popp teha ju üldsegi 100% vegepastat, selleks võib kasutada suvikõrvitsat, porgandit ja miks ka mitte näiteks peeti. Seekord otsustasin, et lisan ikka päris pastat ka ja õigesti tegin, juba hakkaski lapsel söömise ajal mingi error tekkima, kui kõrvitsaribade alt seda õiget pastat kuidagi ei paistnud :) Igatahes laste meelejärele on raske olla, kui just igapäevaselt pitsat ja kartulit hakklihakastmega teha ei taha. Ise ma ma ütlen aga, et tegemist oli jällegi täpselt "minu masti" toiduga. 

Vaja läheb (kogused kolmele):
500 g suvikõrvitsat (2 väikest)
2 palli tagliatelle pastat
1 kanarind
3 küüsaluguküünt
1 väike tšillikaun
peotäis spinatilehti
0,5 dl valget kuiva veini
peotäis india pähkleid
pisut seesamiseemneid
soola
võid ja oliivõli praadimiseks




Tegevuskäik:
Viiluta suvikõrvitsad viilutajaga. Rösti seesamiseemned ja india pähklid kuival pannil. Lõika kanarind ribadeks, tükelda küüslauk ja tšillikaun.

Pane pasta keema. Samal ajal pruunista õlis kanatükid, kui kana on pruunistunud ja pooleldi küpsenud, lisa küüslauk ja tšilli ning voki kergelt läbi. Nüüd lisa pannile suvikõrvitsaviilud, ning kuumuta edasi, vahepeal neid ettevaatlikult segades. Suvikõrvits vajab kuumutamist suhteliselt vähe piisab u 5 minutist. Lisa kuumutamise lõpus ka vein ning pisut soola.
Kurna pasta, lisa koos spinatilehtedega suvikõrvitsale ja sega õrnalt läbi, et kõik maitsed seguneksid.

Tõsta salat taldrikutele, raputa peale pähkleid ja seemneid ning parmesanilaaste.



Kommentaarid

Populaarsed postitused