Grillitud kanatiivad kookoseriisi ja magusa paprikaga

Jagan teiega üht maitsvat retsepti, mida on saanud nüüdseks mõned korrad läbi teha ja teen kindlasti veel. Tegemist on üleöö marinaadis hoitud ja grillitud kanatiibadega. Ka mina olen varasemalt eelistanud  pigem kana kintsu- ja rinnaliha või koibi, aga tegelikult on selliselt küpsetatud kanatiibu ütlemata mõnus närida. Maitsva tulemuse saavutad nii ahjus kui ka sütega grillides. Marinaadi on lisatud muide hulk tšillit, mis võib esmapilgul ehmatada, aga valminuna kanatiivad tegelikult liiga tšillised ei ole, pigem on tänu meele isegi pisut magusad. Kuna mina olen täielik tšilli austaja, siis tegin siia juurde kohe ühe lihtsa sojakastme, kuhu lisasin väga äkilist tšillit peeneks hakituna. Eriline on selle toidu juures see, et Basmati riisi ei ole hautatud tavapäraselt vees, vaid hoopiski lahjas  kookospiimas. Tasub proovimist!


Vaja läheb (kogused 3-4-le):
8 kanatiiba
3 dl Basmati riisi
2 punast magusat paprikat
400 ml (1 konserv) lahjat kookospiima

Kana marinaad:
3 cm jupp ingverit
1 spl heledat sojakastet
1 spl tumedat sojakastet
3 spl mett
6 küüslauguküünt
2 pisikest või 1 suurem tšilli
oliiviõli


Tegevuskäik:
Valmista esmalt marinaad - selleks tuleb hakkida ingver, küüslauk ja tšilli. Sega need kokku soja ja meega ning määri saadud marinaadiga kanatiivad kokku. Laota siis tiivad taldrikule, vala kogu marinaad lihale peale, tõmba taldrik toidukilega kinni ja jäta marineeruma 24 tunniks.

Järgmisel päeval  pese esmalt Basmati riis, kurna vesi ning pane riis kookospiima ja vähese soolaga keema. Keeda riisi tasasel tulel tavapärasel viisil pakil oleva õpetuse järgi. Riis peaks valmis olema u 20-30 minutiga.

Soojenda ahi 200 C - ni. Kasuta pöördõhku või grillreziimi. Määri küpsetuspann oliiviõliga kokku ning pane kanatiivad pannile. Määri tiibu pealt kastmega ja pane ahju küpsema. Ka küpsemise vahepeal võid kanatiibu kastmega pintseldada.

Puhasta paprika seemnetest ja lõigu neist paraja suurusega tükid, pane need kaussi ja vala peale paar spl oliiviõli. Lisa paprika samale pannile kana kõrvale küpsema siis, kui kana on u 10 min juba ahjus olnud. Küpseta kanatiibu kokku u 20-25 min.

Kui kana ja riis on valminud, võta tiivad ja paprika pannilt, tõsta sama panni põhja kookosriis ning aseta riisi peale kanatiivad ja paprikatükid. Kuna ahjupann on kuum, siis selliselt säilib toit päris kaua soojana. Peale raputa näiteks koriandrilehti.



Kommentaarid

Populaarsed postitused