Grillitud pirni ja pühvlimozzarella salat

Tahan teile tutvustada taas üht salatit, mis on väga maitsev, valmistada on lihtne ja tulemus on huvitav. Ka pirni on võimalik grillida ja minu järgmises salatis ongi aukohal pirn ja pühvlimozzarella mis sobivad kokku vägagi hästi, eriti veel siis, kui pirn valada vahetult enne serveerimist üle vahtrasiirupiga. Jamm-jamm kui maitsev.


Vaja läheb (kogused kahele):
1 (125 g) pühvlimozzarellat
1 keskmise suurusega pirn
100 g Serrano sinki
peoga rukolalehti
6 kirsstomatit
1tl mett
 tl brändit
oliiviõli
vahtrasiirupit

Kaste:
3 spl oliiviõli
1,5 spl balsamiäädikat
0,5 tl mett
pipart


Tegevuskäik: 
Lõika pirn pikuti pooleks, määri lõikepinnnad oliiviõliga ja tilguta peale brändi-mee segu. Grilli ahjus 230 C juures u 25 min (kasuta pöördõhu või grillireziimi).

Samal ajal kui pirnid on ahjus sega valmis kaste. Selleks pane kõik kastmekomponendid pisikesse kastmepurki, loksuta tugevasti ja kaste ongi valmis.

Pane rukola suuremasse kaussi, vala peale valmissegatud kaste ning sega lehed ettevaatlikult kastmega läbi.

Lõika kirsstomatid pooleks ning rösti oliiviõlis kõrgel kuumusel kuniks need pruunistuvad.

Serveerides aseta esmalt taldrikule grillitud pirnipoolik, kõrvale tõsta pool pühvlimozzarella palli (lõikepind allpool), rukola ja röstitud kirsstomatid. Vahele säti Serrano singiviile. Kõige lõpuks vala pirn üle vahtrasiirupiga. Kõrvale sobib ahjuose ciabatta.



Kommentaarid

Populaarsed postitused