Maasika-feta salat - tõmbame kaloreid koomale

Kahjuks ma eile teiega oma kalorivaese dieedisalati retsepti jagada ei jõudnud, aga parem hilja kui mitte kunagi. Nii et siit ta siis tuleb. Arvestasin kalorid ka loomulikult kokku ja portsjoni kohta on neid salatis u 300 (kcal). See on minuarvates päris hea saavutus, sest kui hakata toitude kaloreid kokku lööma, siis hiljem mõtlen alati, et parem kui ma poleks seda teinud. Ka selle salati puhul on ju tegemist suures osas värske kraamiga ja võiks ju arvata, et siin pole kaloreid ollagi, aga paraku see nii ei ole. Salat õnnestus mahlane ja maitsev, kes julgeb ja raatsib, võib kõrvale süüa ka muidugi mõnda saialist.


Vaja läheb (kogus kahele):
peoga spinatilehti
1 väiksem avokaado (100 g ilma kivita, koorimata)
50 Serrano sinki
200 g maasikaid
50 g muredat fetajuustu
15 g pekaanipähkleid (võid asendada ka muude pähklitega, või siis üldse lisamata jätta, mis vähendab salati kaolreid 50 kcal portsioni kohta)


Kaste:
1/4 dl Didden ´i vaarikakastet
3/4 laimamahla
soola, pipart

Tegevuskäik: 
Tutvustan teile ühte minu eilselt leidu ka. Nimelt kuna õlikastmed on üsna kaloririkkad, siis otsisin midagi, millega õlikastet asendada. Leidsin Selverist sellise toote nagu Diddeni vaarikakaste, sobib nii salatitele, lihale kui ka dessertidele. Kusjuures toode üsna on magus ja kaloreid on 100 g -111 kcal, süsivesikuid 26,2 g. Lisasin samale vaarikakastmele laimi, õige pisut soola ja musta pipart ja minuarvates maitses väga hästi.


Salati jaoks aseta esmalt taldrikule spinatilehed. Puhasta avokaado ning lõigu see suuremateks kuubikuteks või tükkideks. Lisa salatile Serrano singiviile. Pese maasikad, puhasta ning lõika pikkupidi neljaks. Säti maasikasektorid  salatile. Nüüd vala salat üle kastmega ning viimasena murenda peale fetajuust ja lisa pähklid. Ongi valmis.


Kommentaarid

Populaarsed postitused