Maitsev, lihtne ja tervislik hommikusöök pošeeritud munaga

Tundub, et 8 minuti pošeeritud muna on just see, mida minu maitseeelistuste järgi võiks nimetada perfektseks - see on nii hõrk, nii võdisev, vedel ja maitsev :). Täna rändasid ahjus grillitud saiale käharpeakapsa lehed ja pošeeritud muna, kõrvale tundus hästi sobituvat kurk ja suhkruherned. Väga maitsev oli, oleks juurdegi tahtnud ;)




Vaja läheb (kogused kahele): 
2 paksemat saiaviilu, näiteks vormisai või ciabatta
4 muna
4 käharpeakapsa lehte
1/2 pikka kurki
suhkruherneid
oliiviõli

Tegevuskäik: 
Piserda/pintselda saiaviilud mõlemalt poolt oliiviõliga kokku. Pane 200 C ahju, kasuta turbogrilli või pöördõhu reziimi. Küpseta saia seni, kuniks see muutub pealt kuldpruuniks, seejärel keera saiad ringi ja lase pruuistuda ka teisel poolel.

Pošeeritud munade jaoks pane potipõhja u 5 cm vett ja lase see keema. Löö samal ajal iga muna eraldi pisikesse kausikesse. Kui vesi on keema tõusunud, keera kuumus maha ja oota kuni mullid kaovad. Vala siis munad ükshaaval kuuma vette ja lase neil seal hüübida 8 minutit.

Samal ajal pane kapsalehed soolaga maitsestatud vette keema ja keeda need pisut pehmemaks. See võtab aega umbes 5 minutit.

Pane potiga vesi keema, vala sõela sisse külmutatud suhkruherneid, pane sõel veepoti kohale ning kata pealt kaanega. Auruta suhkruherneid seni, kuni need on sulanud ja üles soojenenud. See võtab aega u 3 minutit. Ära herneid üle kuumuta, siis need kaotavad oma ilusa vormi.

Lõigu pool kurki kartulikoorija või köögiviljalõikuriga õhukesteks laastudeks.

Alusta serveerimist. Aseta talrikule esmalt kurgiviilud, nende kõrvale ahjusai. Kurna kapsalehtedelt vesi, raputa need kuivaks ning aseta saiaviiludele. Seejärel tõsta kapsalehtedele ettevaatlikult pošeeritud munad, kõrvale lisa kuumad suhkruherned. Munadele jahvata peale pipart ja soola, võid lisada ka maitserohelist.





Kommentaarid

Populaarsed postitused