Merevaigu purgikook - pisut tervislikum, kui originaalversioon

Kas reedel premeerime end millegi magusaga? No ikka, kuidas siis muidu! Ühel turunduskonverentsil pakuti sellist imehead desserti nagu "Merevaigu magustoit". Ma ei olnudki sellise mõtte peale ise tulnud, et merevaigust võiks midagi magusat valmistada. Teadmata, et terve googl tegelikult neidsamu magustoidu retsepte pungil täis on, otsustasin asja ise läbi katsetada ilma retseptita. Lisasin 200 g merevaigule 100 g vahukoort, digestive küpsise ja marjadega kihiti kaussi ja tulemus jäi muide superhea. Aga kui selgus, et läbiproovimata asju ei ole lihtsalt olemas, siis otsustasin, et tahaks ikka eristuda ja põhimõtteliselt ei postita samasugust magustoitu nagu kõigil teistel (no kui, siis võib-olla kunagi hiljem :)) Seega esitlen teile üht tervislikumat ja tuunitud versiooni merevaigu desserdist:


Vaja läheb (kogus kahele-kolmele):
Müsli jaoks:
1,5 dl seitsmeviljahelbeid
3 tl mett
0,5 tl kardemoni
1 viil võid


Kreem:
200 g merevaiku
3 spl suhkrut (võid katsetada ka meega, aga seda tuleks lisada siis vähem)
0,25 laimimahla
0,5 tl vaniljesuhkrut
200 g kreeka jogurtit

Kaunistamiseks: 
punaseid sõstraid
kardemoni

Tegevuskäik:
Sulata pannil või, lisa juurde seitsmeviljahelbed ning sega segamini. Lisa juurde mesi ja kardemon. Pruunista segades kuni helbed on kuldsed ja krõmpsuvad. Eemalda pannilt ja jäta jahtuma.

Sega valmis kreem - pane kaussi merevaik, 3 spl suhkrut (võid proovida asendada ka meega). Vahusta mikseriga segamini, kuniks suhkur on sulanud. Lisa kreeka jogurt, vaniljesuhkur ja laimimahl ning sega läbi.

Aseta müsli ja kreem purki vaheldumisi, kõige alumiseks ja pealmiseks kihiks peaks jääma müsli. Peale raputa kardemoni ja lisa punaseid sõstraid. Viimaste asemel võid kasutada loomulikult ka teisi värskeid marju.

Aseta purgikook veidikeseks külma - u 30 min kuni max 1 h. Üle tunni ei maksa purgikooke seista lasta, kuna komponendid, mis peaksid mõnusalt hamba-all krõmpsuma, vettivad läbi.


Kommentaarid

Populaarsed postitused