Pad Thai Auli moodi

Pad Thai minu moodi on kindlasti palju tervislikum ja kalorivaesem kui originaalversioon. Nagu allpool olevast koostisosade loeteleust on näha, siis ülekaalus on siin need komponendid, mis meie vormile ainult positiivset mõju peaksid avaldama. Nuudleid sisaldub minu Pad Thai vokis õige vähe ja tegelikkuses võinuks neid isegi veel vähem lisada, kuna matse selle all absoluutselt ei kannatanud ja ka meesterahvad ei kirtsutanud sellise tervisevoki peale nina.



Vaja läheb (kogused kolmele):
3 kana kintsuliha tükki
300 g roomasalatit, hiinakapsast, käharpeakapsast vms (minul oli u 150 g käharpeakapsast + sama palju jääsalatit)
60 g riisinuudleid
3 muna
1 sibul
5 küüslauguküünt
1 tšillikaun (sõltub tšilli intensiivsusest)
2 cm ingverijuurt
peotäis rohelist sibulat
peotäis koriandrilehti
soolatud maapähkleid
oliiviõli

jahvatatud pipart
1/2 laimi mahla
2 spl austrikastet
3 spl soja
3 spl kalakastet


Tegevuskäik:
Pane esmalt riisinuudlid kuuma vette pehmenema. Seejärel ribasta kana kintsuliha, kapsas, sibul, küüslauguküüned. Tükelda peenikeseks tšillikaun ja ingveri juurikas. Sibulast võid lõigata u 2-3 cm ribad ning soolapähklid haki noaga peeneks.

Sega kokku lamimahl, austrikaste, soja ja kalakaste. Löö munad kaussi ka klopi kergelt läbi.

Pane vokkpannile õli, vala kuumale pannile lahtiklopitud muna, kui see on pisut hüübinud siis sega läbi. Voki kuniks muna on küps (ära pruunista). Eemalda muna pannilt, puhasta pann ning vala sinna uus õlikogus. Nüüd viska pannile kanaribad ning voki kergelt läbi. Lisa seejärel sibul, küüslauk, tšilli ja ingver, kuumuta kõik läbi  ning lisa siis kapsas. Voki kuniks kapsas on närtsinud ning viimasena lisa kurnatud nuudlid, enamus rohelise sibula kogusest, kokkusegatud kaste ja eelnevalt vokitud muna. Voki kogu pannitäis kõrgel kuumusel hoolikalt segades kiirelt läbi Serveeri vaagnale või eraldi taldrikutesse, peale raputa hakitud maapähkleid, koriandrilehti ja rohelist sibulat.



Kommentaarid

Populaarsed postitused