Pubekas köögis: Väikese kiiksuga viineripasta küüslaugu-basiiliku tomatikastmega

Üks laste lemmikumatest toitudest on kahtlemata pasta, teine, mida lapsed armastavad on viinerid. Veel enam maitseb toit siis kui kõik head asjad on ühte patta pandud. Nii avaneski võimalus preilil endale valmistada üks unistuste toit - väikese kiiksuga viineripasta küüslaugu-basiiliku tomatikastmega. Toit jäi muide väga maitsev ja laste jaoks vahvam ka kindlasti, kui tavaline pasta.



Vaja läheb (kogused kahele):
Kaste:
1 (400 g) tomatikonserv
4 küüslauguküünt
u 15 basiilikulehte
soola, pipart

Pasta:
u 200 g spagette või linquinit
u 200 g miniviinereid

Tegevuskäik: 
Esmalt tuleks valmistada kaste. Selleks pane tomatikonservi sisu potti, lisa peeneks hakitud küüslauk ning väiksemaks lõigutud basiilikulehed. Keeda toimatikastet seni, kuni vesi välja keeb ja kaste muutub paksemaks. Kuumus peaks siin olema keskmine ja et kaste põhja ei kõrbeks sega seda aeg-ajalt, keetmisele kulub u 20 min.

Nüüd tuleks spagetid või linquini läbi viinerite ajada. Plikale tundus see tegevus päris meeldivat - mitte igapäev ei valmista ju sellist naljakat toitu. Tüdruk lõikas viinerid esmalt pooleks ja ajas linquini pasta mõlemisse otsa pool  viinerit. Ühest viinerist peaks läbi ajama päris mitu linquinit - u 4-5 ning seda tuleks teha ükshaaval, et need jääksid viineris teineteisest eraldatult. Kõiki linquinisid korraga läbi viineri ajades võib pasta jääda viineri sees kõva.




Nüüd pane pott veega keema, maitsesta see soolaga, pane linquinid keevasse vette ja keeda pakendil näidatud aja, kurna kui pasta on valmis. Nüüdseks peaks olema valmis ka tomatikaste, maitsesta seda soola ja pipraga.

Serveerimisel säti pasta kausikesse, kõrvale  tõsta küüslaugust tomatkastet, peale võid raputada parmesani ning kaunistada basiilikulehtedega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused