Rebitud kanaliha salat riisinuudlite ja terava teriyaki kastmega

Kana rinnaliha on juba pisut selline kuivemapoolsem ja pole ilmselt mõtet hakatagi võrdlema seda kintsuliha või siis mõne muu mahlasema lihaga. Selleks, et süüa võimalikult mahlast ja maitsvat kana rinnaliha tuleks järgida paari asja - esiteks ei tohiks seda mingil juhul üle küpsetada ja teiseks tuleks seda süüa alati koheselt peale valmimist, siis on see kõige pehmem ja mahlasem, mida maha jahtunud liha kindlasti enam ei ole. Kolmandaks - terveid rinnatükke praadides saad kindlasti mahlasema tulemuse, kui väiksemate tükkidega. Ka erinevate kastmetega saab nii salatis kui ka muus toidus kana rinnaliha kuivust vähendada. Näiteks on allolevas salatis rinnalihatükid praetud tervena, seejärel ribastatud ning siis segatud enne salatile lisamist terava teriyaki kastmega. Selliselt jäi kana väga maitsev ja mahlane.


Vaja läheb (kogused kolmele):
2 kana rinnalihatükki
peoga lambasalatit
1/2 punast paprikat
50 g riisinuudleid
1/2 punast sibulat
1 tl seesamiseemneid

Kaste:
2 spl vedelat teriyaki katet
1 spl paksu teriyaki kastet
1 spl kalakastet
2 tl mett
1/2 laimi mahl
1 küüslauguküüs
pisut tšillit


Tegevuskäik:
Kõigepealt sega valmis kaste. Pane kõik kastmekomponendid ühte nõusse, purusta saumikseriga peeneks.

Vala riisinuudlid keeva veega üle ja jäta seisma kuni pehmenemiseni. Rösti seesamiseemneid kuldkollaseks.

Eemalda paprikast seemned ja lõigu sellest kolmnurksed tükid. Sega paprika 1 spl oliiviõliga läbi ja pane ahju 210 C juurde grillima u 10-15 minutiks.

Prae kana rinnaliha tükke mõlemalt poolt seni, kuni need on küpsed. Maitsesta praadimise ajal soola ja pipraga. Eemalda pannilt ja lase lihal pisut jahtuda ning rebi see siis ribadeks. Lisa liharibadele pool kastmekogusest ja sega läbi.

Kurna riisinuudlid, jahuta külma veega ja jäta sõela sisse nõrguma. Lisa nõrgunud nuudlid ja peoga lambasalatit suurde kaussi. Vala peale kaste ja sega kätega õrnalt läbi. Tõsta salat taldrikutesse, vala juurde ka kausipõhja jäänud kaste,  lisa salatile grillitud paprika, sibulaviilud ja kanaribad. Kõige peale raputa seesamiseemneid ja soovi korral ka peeneks hakitud tšillit.


Kommentaarid

Populaarsed postitused