Terav porgandi-koriandri-apelsini salat hõrgu sea sisefileega

Minu uus sõber koriander satub minu toidulauale aina tihedamini. Lisan seda helde käega nii salatitesse kui ka suppidesse - isegi varred kasutan ära, sest mitte millimeetritki sellest heast kraamist ei saa raisku minna. Terav ja magus ning koriandri eriline maitse sobivad omavahel kokku nagu valatult, seetõttu siinne salat ongi nagu perfect match - apelsin ja porgand, koriander, tšilli ja neid täiustamas veel küüslauk ja kalakaste. Ja lisaks see hõrk, ülimalt pehme ja mahlane sea sisefilee, mille sisetemperatuur ei ole rohkem kui 54 C maitseb lihtsalt võrratult. Ilmselt on see üks minu lemmikumatest salatitest hetkel.

Vaja läheb (kogused kahele):
2 suuremat porgandit
1/2 apelsini
riivitud apelsini koor
1/2 punti koriandrit
2 tl seesamiseemneid
2 tl linaseemneid


Kaste:
3/4 laimi- või sidrunimahla
tšillit
1 tl mett
1 spl kalakastet
1 küüslauguküüs
1 spl seesamiõli

Liha:
u 0,5 kg sea sisefileetükk
soola, pipart


Tegevuskäik:
Määri esmalt sea sisefilee kokku soola ja pipraga. Kuumuta ahi 120 C ni. Pruunista filee küljed pannil kõrgel kuumusel oliiviõlis. Pane seejärel filee ahju pöördõhu režiimile, keskmisele siinile küpsema. Mina küpsetasin liha termomeetriga, 27 min, kuniks liha sisetemperatuur jõudis 54 kraadini.

Ribasta juurviljalõikuriga porgand. Nopi hulka koriandri lehed ja riivi hulka apelsinikoor. Koori apelsin ja lõigu pool apelsini sektoriteks.

Rösti pannil seesami ja linaseemned.

Valmista kaste - pigista kaussi laimimahl, lisa pisut tšillit, mesi, kalakaste, seesamiõli ja küüslauk. Lase kaste saumikseriga peeneks, vala salatile, lisa juurde ja pool kogust seesami ja linaseemetest ning sega kätega õrnalt läbi.

Võta liha ahjust, lase sel pisut rahuneda ning viiluta. Aseta taldrikule esmalt porgandi-koriandrisalat, sellele apelsinisektorid ning kõige peale lihaviilud. Kaunista seesami ja linaseemnete ja koriandrilehtedega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused