Tuunikala ahjusaiad Dominikaani moodi

Tahan teile tutvustada üht lihtsat ja  maitsvat meetodit, kuidas teha tuunikala ahjusaiu. Ma ei ole üldse tegelikult tuunikala sõber, aga nendest saiadest võib sõltuvuse saada küll. Sobivad ideaalset salati kõrvale, või siis lihtsalt niisama näksimiseks. Idee on pärit Dominikaanist, mida ma siis olen õige pisut omale meelepärasemaks tuuninud. Olulise tähtsusega nende saiade juures on tšilli.


Vaja läheb:
1 tuunikala konserv (tükid soolvees)
1 tšilli
majoneesi
kappareid
1 pikk sai
oliiviõli
rohelist tilli ja sibulat, sobib ka punane sibul


Tegevuskäik:
Mina eelistan tuunikala tükke soolvees, mitte purustatud tuunikala. Hästi sobivad ka tuunikalatükid õlis, aga neile, kes kaloreid jälgivad, seda ei soovita. Ehkki viimasest on olemas ka tšilline variant, mis muide on väga maitsev ja siis ei pea tšillit enam ise juurde lisama.

Peenesta tšillikaun koos seemnetega. Kogus sõltub suuresti tšilli teravusest. Lisa kogu konservi sisu tiheda sõela sisse ja nõruta üleliigne vesi välja. Pane siis tuunikala kaussi ja lisa hulka peenestatud tšilli. Sega vaid kergelt läbi, nii et tuunikalatükke liigselt ei purusta.

Pikk sai on nende suupistete jaoks kõige sobivam, aga võid kasutada ka mõnda muud saia. Lõika saiast nurga all u 2 cm paksused viilakad. Pane ahi 200 C pöördõhu või grillreziimile soojenema. Kui ahi on kuum aseta saiad ahjuplaadile ja pintselda need õige kergelt oliiviõliga mõlemalt poolt üle. Pruunista pealt kuldseks, keera siis ringi ja hoia ahjus seni kuni ka teine pool on krõbe. Kuna kuumus on kõrge siis valva saiu hoolega, ülepruunistumine võib toimuda hetkega.

Võta valmis saiad ahjust välja, aseta nendele tšillist tuunikala, selle peale majoneesitupsud, kõige peale lisa kappareid, rohelist tilli ja sibulat. Kui kogus on suurem, on mõistlik kõik koostisosad lauale panna ja igaüks valmistab endale tuunikala  saiu ise. Selliselt ei vetti need ka ära, kui peavad pikemat aega seisma.

Juurde sobib suurpäraselt praekartulisalat kreeka jogurti kastme ja nelja minuti munaga. Salati retsepti leiad SIIT.







Kommentaarid

Populaarsed postitused