Aurutatud kana ja brokkoli (318 kcal)

Tõmbame taas kaloreid kokku. Mul on tõsine plaan suveks paremasse vormi saada ja esialgu ilma liigse pingutuseta vaid ainult toitumist jälgides. Jooksutossud ja püksid on endiselt seal kus nad on (loe: kadunud asjade hulgas) ja puutuda pole olnud neid tänaseni tahtmist ;)

Tänaseks õhtusöögiks sain pisut inspiratsiooni Jamie´lt. Seda ma tean juba ammu, et köögiviljade aurutamiseks aurutit poest jooksma minna ostma pole tarvis, kasutan ise juba ammu keedupoti ja sõela meetodit, selle peale aga siiani ei olnudki tulnud, et samal viisil võiks näiteks aurutada ka kana. Jamie valmistas sedasi muide ka saiakesi. No tõepoolest miks mitte. Saiakesteni mina pole muidugi jõudnud - kuna kalorid on hetkel kõik üle loetud, siis lükkan selle kuhugi tulevikku.

Niisiis valmis täna õhtusöögiks aurutatud kana ja brokkoli, seda täiustasid  erinevad seemned ja et toit ikka mitmekesisem oleks, lisas maitset eriti spicy sojakaste ja loomulikult ka minu sõber laim.


Vaja läheb (kogused kolmele): 
450 g kana rinnaliha
u 600 g brokkoli õisikuid
15 g erinevaid seemneid (päevalille, seesami, kõrvitsa jne)
pisut värsket tšillit
u 0,3 dl Extra Light sojakastet
1 laim


Tegevuskäik: 
Võid marineerida kanarinnatükke eelnevalt sojas, kuna minul selleks aega ei olnud, siis määrisin need vaid saojaga kokku ja alustasin aurutamist. Selleks võta suurem pott, lase potipõhja pisut vett, aseta sellele suurem sõel (sõel ei tohi vette ulatuda), sõela põhja üksteise kõrvale (mitte üksteise peale) aseta kana rinnalihatükid ning kata kaanega. Auruta sedasi, kuniks kana on küpsenud. Sõltub suuresti rinnatüki suurusest ja paksusest, minul võttis see aega u 20 min.

Brokkolit tuleks aurutada samamoodi. Pese, lõika varre küljest õisikud lahti, pane samuti sõela sisse, lase potipõhja vesi, aseta sõel koos brokkoliga potile ja pane kaas peale. Auruta brokkolit umbes 5 min, vajadusel rohkem. Brokkoli peaks jääma krõmps.

Seni kuni brokkoli valmib rösti seemned kuival pannil kuldseks ning valmista tšilline sojakaste. Selleks pole muud kui vala kausikese põhja soja, haki tšilli koos seemnetega hästi peeneks, lisa sojale ning sega.

Lõigu küps rinnalihatükk umbes cm paksusteks viiludeks, aseta taldrikule, kõrvale tõsta brokkoli õisikud, nirista peale tšillist sojakastet (ära sellega igaks juhuks liialda), pigista juurde laimi ning raputa peale röstitud seemneid.


Kommentaarid

Populaarsed postitused