Hommikupuder kaerakliidest - võisilma ja parmesaniga või hoopiski moosiga (212 kcal)



Kui tavaliselt on harjutud putru valmistama kaera- või mitmeviljahelvestest, harvemini ka riisist, mannast ja tatrast, siis ükspäev jäi mulle telerist silma, et kuskil pakkus keegi kellelegi kaerakliiputru. Kaerakliid olid mul juba ammu koju ostetud, seda küll millegi muu tarbeks, kuid mind sellise pudru idee igatahes ahvatles ja otsustasin asja järele proovida. Pudru juures on minuarvates kõige olulisem õige maitsetamine. Parim pudru on magusa-soolase vahepeale, mis annab võimaluse seda süüa võiga, moosiga või mis iganes muu lisandiga. Teine ja sama oluline pudru valmistamisel on keetmisaeg - seda ei tohiks kindlasti üle keeta nö liimiks, ega ka liiga vähe keeta. Niisiis head katsetamist. Kaeraklii pudru aga soovitan soojalt, väga maitsev ja lastele ka meeldib.


Vaja läheb (kogused kolmele):
2,5 dl kaerakliisid
6 dl vett
0,5 tl soola
2 tl suhkrut

Serveerimiseks: 
20 g parmesani
10 g võid

toormoosi


Tegevuskäik:
Pane vesi keema, raputa keeva vee sisse vähehaaval kaerakliid, samal ajal putru segades, lisa suhkur ja sool ning keeda max 5 min kuniks pudru on valmis. Riivi või lõika kartulikoorijaga parmesanist laastud. Pane pudru kaussidesse, peale aseta viil võid ning raputa juurde parmesani laastud.

Kui eelistad pudru süüa magusa lisandiga- näiteks lapsed, siis eeloleva retsepti järgi maitsestatud pudru sobib söömiseks ideaalselt ka moosiga. Mina sulatasin mõned maasikad, lisasin sinna õigevähe suhkrut ja toormoos oligi valmis. Laps kiitis.

Antud kogus on täpselt kolmele paras - pole liiga vähe, ega jää ka midagi üle. Portsjoni kalorsus koos või ja parmesani lisandiga 212 kcal.


Kommentaarid

Populaarsed postitused