"Pühapäevasportlase" hommikusöök - ahjumunad

Kui jooksmas juba käidud, siis enam kuklite, pirukate ja kookide näol ahvatlust ei ole. No vähemasti minul mitte. Sest kui nii suur vaev on juba nähtud, enesetunne on superhea ja of course see super rahulolek iseendaga (mõtle mis ma nüüd ära tegin!), siis peale seda on juba palju rohkem "motti" ja iseloomu süüa midagi tervislikku ja jätta kõrvale kõik muud maitsvad ahvatlused. Üheks tervislikuks nädalavahetuse hommikusöögi retseptiks on ahjumunad ja olgem ausad, tehes seda selliselt, nagu mina oma retseptis kirjutan ja kui sa oled vedela muna austaja, siis sa ei tee süües muud kui ainult mõmised, sest see on tõeliselt maitsev. Niisiis ahjumunad:


Vaja läheb: 
ümmarguse kujuga (õhukeselt) viilutatud sinki igale ahjumunale 2 viilu
M või S suurus mune
ehedat suitsupeekonit
vormide määrimiseks oliiviõli
soola
pipart

serveerimiseks meelepärastest värsketest köögiviljadest valmistatud salat


Tegevuskäik:
Leia üles oma muffinivorm ja pintselda pesad oliiviõliga üle. Iga vormi jaoks kasuta 2 singiviilu. Vähemalt minu vormi pesad on nii suured, et üks tavasuuruses singiviil on liiga väike, et kogu pesa ära katta. Seetõttu kasutan kaht singiviilu ja vooderdan nendega vormi nii, et need on u 1 cm võrra teineteise osas nihkes. Ära lõigu kuskilt singiviile puruks, ehkki see tahtmine ilmselt tekib, aga nii voolab väga suur osa munast vormi põhja ja siis on mune sealt tunduvalt raskem hiljem kätte saada. Singi osas soovitan valida poest juba väga õhukeselt valmis viilutatud sinki - ise viilutades jäävad viilud liiga paksud ja ei vaju vormi põhja nii nagu tarvis. Niisiis - singiviilid vormidesse asetatud, vajuta need sõrmedega paika, nii et vormipesad saavad kenasti vooderdatud.


Ilma suitsupeekonita saab muidugi ka hakkama, aga usu, sa parem ei tahaks seda osa vahele jätta. Niisiis leidsin mina kapis ühe hea inimese antud ehedat suitsupeekonit. Lõikusin sellest õhukesed viilud ja panin need vormi põhja singiviilude peale. Neid tuleks panna sinna õigevähe, ainult maitseks. Kui hakata poolt vormi peekoniga täitma, siis esiteks on see rasvane, teiseks, ei mahu sul enam muna ära.

Nüüd löö igasse pessa munad. Mina löön muna kõigepealt pisikesse kaussi ja siis valan kausikesest singiga vooderdatud pessa. Peale raputa soola ja pipart.

Mina jumaldan vedelat muna ja kõvaks küpsetatult või keedetult on see minuarvates täiesti mõttetu maitsega, seega kuna kõik ahjud on erinevad, siis tuleks ilmselt kõigil õige küpsetusaeg endal järele katsetada, aga mina küpsetan oma ahjumune 180 C pöördõhuga ahjus keskmisel siinil u 17 min, selliselt jääb munakollane veel mõnusalt vedel, aga mitte üldsegi liialt.


Salatiks serveerisin pikast kurgist tõmmatud viilakaid, lambasalatit ja rediserattaid  - see kõik piserda üle laimimahlaga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused