Suvine mustikasalat
Kerge mustikasalat on sellise imekauni suvepäeva lõuna- või õhtusöögiks vägagi sobiv. Selles on nii haput, soolast kui ka magusat - kõik täpselt nii nagu olema peab ja maitseb ülimalt hästi nagu säärased värsked salatid ikka. Kõrvale sobib ahju krõbesai.
Vaja läheb (kogused kahele):
mõned tugevamat sorti salatilehed
u 100 g (6-8 viilu) Serrano sinki
0,5 väiksemat õuna
paar ploomtomatit
mõned parmesaniviilud
100 g mustikaid
piiniaseemneid
Kaste:
0,75 laimi mahla
1,5 tl maasika balsamikreemi
0,5 tl mett
1,5 tl seesamiõli
pipart
Tegevuskäik:
Lao salatilehed taldrikute põhja. Nende vahele aseta Serrano singiviilud. Viiluta juurviljanoaga õunast õhukesed laastud, ning aseta salatile, lisa ka poolitatud ploomtomatid.
Nüüd valmista kaste: sega balsamikreem laimimahla, mee, seesamiõli ja pipraga. Vala kaste salatile. Viimasena puista peale mustikad, parmesanilaastud ja piiniaseemned.
Vaja läheb (kogused kahele):
mõned tugevamat sorti salatilehed
u 100 g (6-8 viilu) Serrano sinki
0,5 väiksemat õuna
paar ploomtomatit
mõned parmesaniviilud
100 g mustikaid
piiniaseemneid
Kaste:
0,75 laimi mahla
1,5 tl maasika balsamikreemi
0,5 tl mett
1,5 tl seesamiõli
pipart
Tegevuskäik:
Lao salatilehed taldrikute põhja. Nende vahele aseta Serrano singiviilud. Viiluta juurviljanoaga õunast õhukesed laastud, ning aseta salatile, lisa ka poolitatud ploomtomatid.
Nüüd valmista kaste: sega balsamikreem laimimahla, mee, seesamiõli ja pipraga. Vala kaste salatile. Viimasena puista peale mustikad, parmesanilaastud ja piiniaseemned.
Kommentaarid
Postita kommentaar