Toorpuder chia seemnetega

Kuidagi nii kiire on olnud viimasel ajal, et aega ei jagu enam justkui mitte millekski. Isegi siia blogisse pole enam juba pikemat aega jõudnud midagi postitada. Täna on minu esimene nö ametlik puhkuse päev sel aastal, juhuu! Nii tore on vahelduseks keset nädalat kodus olla ja teha kõiki neid tuhandet viitsadat tegemist, mis siisani tegemata on jäänud ning sealhulgas võttta hommikut pisut rahulikumalt - teha süüa, panna kirja paar retsepti, teha paar pildiklõpsu ja mõlgutada ka niisama mõtteid...
Tänaseks hommikusöögiks valmistasin endale ja oma lapsele toorputru. Lapsele muide tema enda soovil, vaatamata sellele, et ta pole toorputru varem söönud. Aga kuna ta eilsest "väsitavast päevast" alles veel viimaseid unenägusid näeb, siis pole mul hetkel õrna aimugi, kuidas see talle maitseb :) Võin kinnitada, et minule igatahes maitses ja neile, kes tahaks tervislikust toitumisest kinni pidada, võiks toorpuder olla küll see õige hommikusöök. Valmistusviise võib siin välja mõelda väga mitmeid. Mina eelistan kasutada Alpro kokospiima-riisiga nimelt selle madala kalorsuse tõttu ning helvestest on eelistatuimad Veski Mati mitmeviljahelbed klii ja seemnetega ja otseloomulikult rändavad pudrusse ka chia seemned. Enne serveerimist segan hulka veel ühe banaani ja midagi hõrgutavat ja kaunist rändab ikka pudru peale ka.


Vaja läheb (kogused kahele väiksele sööjale):
1  dl Veski Mati seemnete ja kliidega helbeid
3 dl Alpro kookospiima riisiga
2 spl chia seemneid

Serveerimiseks:
1 banaan
marju: punaseid sõstraid, maasikaid, mustikaid vms
kaneeli ja/või kardemoni
pekaani või muid pähkleid
soovi korral vahtrasiirupit


Tegevuskäik:
Sega Veski Mati helbed piimaga, lisa hulka chia seemned ning sega veelkord korralikult läbi. Pane segu kinnisesse kaussi või karpi ja hoia külmikus üleöö.

Enne serveerimist purusta kahvli või saumikseriga banaan ning sega pudrusse. Tõsta toorpuder taldrikutesse, lisa peale marju ja noaga purustatud pähkleid, viimaks raputa üle kaneeli ja/või kardemoniga (mina kasutasin mõlemat) ning soovi korral vala peale ka pisut vahtrasiirupit. Voilaa!




Kommentaarid

Populaarsed postitused