Šhokolaadiomlett karamelliseeritud pirni, banaani ja värskete maasikatega

Neile kes tavalisest omletist juba pisut tüdinenud ja pannkooke südametunnistus lihtsalt süüa ei luba, on heaks alternatiiviks šhokolaadiomlett, mida mina juba teist päeva järjest endale näost sisse ajan ja kaal langeb nagu lepase reega :) Okei, nali naljaks. Aga ilmselt tundub esmapilgul see kõik väga rammus ja kaloririkas, mis tegelikult pigem nii ei ole. Suures osas koosneb omlett vaid ainult munast, lisatud on pisut piima (mida teoreetiliselt võiks asendada ka veega, ise küll katsetanud ei ole), suhkru asemel lisasin mina null kalorit andva sterviaga ja jahu asemel kasutasin õige vähe riisijahu. Nii nagu algul ütlesin, olen juba teist päeva samal "dieedil" seda selle nimel, et katsetada tulemust erinevate jahudega, millest parimaks osutus riisijahu (nisujahu jätsin valikust üldse välja). Võiks öelda, et tegemist on päris maitsva hommikusöögiga. PS! Ka väike preili kiitis heaks! :)




Vaja läheb (kogused kahele):
4 muna
1,5-2 spl steviat või suhkrut
näpuotsaga soola
2-3 spl kakaod (mitte suure kuhjaga)
2 spl riisijahu
1 dl piima

Karamelliseeritud pirnid ja banaanid:
1 pirn
1 banaan
1 tl mett
1/2 tl kaneeli

praadimiseks kooksrasva või õli
serveerimiseks värskeid maasikaid
soovi korral õige pisut riivitud šhokolaadi, tuhksuhkurt vms


Tegevuskäik: 
Vahusta mikseriga munad, lisa stevia või suhkur ja sool. Lisa kakao ja riisijahu, sega lusikaga läbi ja mikserda veelkord pisut.

Karamelliseeritud pirnide ja banaanide jaoks  lõika pirn neljaks, võta välja südamik, aga ära koori, lõika pirn viiliudeks. Puhasta banaan ning lõika sellestki nurga all u 1 cm paksused viilud.

Määri pann kergelt kookosrasvaga (võid asendada ka õli või võiga), lisa hulka mesi, lase sulada ja lisa banaani ja pirni viilud, millele raputa juurde pisut kaneeli. Lase puuviljadel paar minutit keskmisel kuumusel mullitada, keera siis ringi ja ja kuumuta ka teist poolt.

Samal ajal määri laiapõhjaline pann kookosrasvaga korralikult üle, vala pannile pool kogusest omletitainast ja küpseta keskmisest veidi kõrgemal kuumusel, kuni omlett on pealt  tahenenud. Keera siis ringi ja küpseta ka teine pool. Sama korda teise tainakogusega. Tainast saab 2 omletti. Murra omlett pooleks, pista vahele karamelliseeritud banaane ja pirne, peale lisa värskeid maasikaid, riivi õige pisut šhokolaadi ning raputa juurde veidi tuhksuhkrut.


Kommentaarid

Populaarsed postitused