Terav kookosesupp riisinuudlite ja seentega

Vahel kohe tahaks suppi, eriti veel siis kui külmast ilmast on juba varbad kanged. Ma armastan kookost - lausa jumaldan ja kasutan seda mis iganes kujul ja kus vähegi võimalik. Kookospiima lisamine suppidesse on minupuhul üsna tavaline. See sobib superhästi püreesuppidesse, kus tulemus jääb hoopis erilisem, kui tavalise koorega valmistatult ja otseloomulikult rändab kookos alati kõikvõimalikesse taipärastesse suppidesse ning viimase puhul on võimalik oma fantaasiat lennutades valmistada supp praktiliselt ükskõik millistest köögiviljadest. Olulised komponendid mida lisamata ei tasuks jätta on laim, suhkur, ingver, terav pasta ja kalakaste - kõik muu  on suhteliselt oma eelistuste, maitse ja fantaasia küsimus. Allpool ilutsebki üks kookosesupp, kus seekord said pearolli endale riisinuudlid ja šhampinjonid.


Vaja läheb (kogus kahele-kolmele):
Puljong:
1 köögiviljapuljongi zelee
1 sibul
5 küüslauguküünt
2 cm ingverijuurt
1 purk (400 ml) rasvasemat kookospiima
2 spl kalakastet
1,5 tl pruuni suhkrut
1,5 tl teravat pastat (ntx tom yum, punast karripastat vms)
0,5 laimi

50 g riisinuudleid
u 12 pruuni või valget šhampinjoni
väiksem porgand

Kaunistamiseks:
koriandilehti
0,25 laimi
punast tšillit


Tegevuskäik:
Pane riisinuudlid kaussi, vala kuum vesi peale ja jäta pehmenema. Viiluta seened, puhasta sibul ja viiluta, puhasta küüslauk ja ingver ning tükelda, puhasta porgand ning tõmba see köögiviljalõikuriga peenikesteks ribadeks.

Valmista puljong, selleks lahusta köögiviljapuljongi zelee umbes 300 ml vees ning lisa kookospiim või -koor, kalakaste, pruun suhkur, terav pasta, ning sega puljong ühtlaseks. Samal ajal voki köögiviljad kergelt õlis. Esmalt lisa kergelt õlisele pannile seened, voki neid pisut, lisa juurde sibul, küüslauk ja ingver. Kõige viimaks porgandiribad, sega läbi ja kuumuta vaid korra. Lisa nüüd kogu pannitäis kergelt vokitud kraami puljongisse. Vajadusel timmi supi maitset veel.

Serveerimisel lisa supi peale koriandrit, laimi ja punaset tšillit.


Kommentaarid

Populaarsed postitused