Lillkapsa-brokkolivorm bechamel kastmega. Jamie päästis päeva!


Vot nii ongi, et Jamie päästis päeva! Vahel on tõesti pea ideedest täiesti tühi ja ühtegi geniaalset mõtet ei tulegi. Eriti veel käsupeale. Mul ei ole isegi mõtet näiteks ilma asju läbimõtlemata poodi minna, sest siis seisangi seal nagu peata kana ja ühtegi plaani pole. Imelik eks. Seekord, ühel järjekordsel ideedevabal päeval ei olnudki vajadustki oma aju ragistama hakata, vaid hea plaan tuli iseenesest koju kätte hommikusest Jamie saatest.

Lillkapsa-brokkoli vorm becameli kastmega tundus küll selline, mida võiks ise järele proovida. Ja ma ütlen ausalt, sa üllatud väga positiivselt - see maitses veel paremini, kui oodata võinuks. Sa ei pettu, seda ma sulle luban. Aitäh tõepoolest selle suurepärase retsepti eest, mis pole ka eriti rammus, et kalorite pärast nutta... Soovitan soojalt järele proovida. Valmistamine võttis kokku aega u 1,5 h.


Vaja läheb (kogused 3-4 ´le): 
Bechamel kaste: 
30 g võid
loorberileht
2 küüslauguküünt
2 spl jahu
2,5 dl 20% koort
2,5 dl piima
(võid kasutada ka 5 dl piima ja jätta koore lisamata)

500 g värsket või külmutatud brokkolit
700 g värsket või külmutatud lillkapsast

Kate: 
2 peotäit kõva saia
1 spl oliiviõli
värskeid rosmariinilehti
värsket tüümiani
1 peotäis mandleid

Peale: 
100 g cheddari juustu


Tegevuskäik: 
Valmista esmalt bechameli kaste: selleks puhasta ja haki küüslauk. Sulata pannil või, lisa loorberileht ja küüslauk,  seejärel lisa hulka jahu ja sega kiirelt ühtlaseks kreemjaks massiks. Alusta vedeliku lisamisega vähehaaval 1 dl kaupa, ise samal ajal pidevalt segades, kuniks kogu koor ja piim on lisatud. Kuumuta kaste keema.

Eemalda brokkoliõisikud varre küljest ja lisa kastme sisse. Kuumuta vaiksel tulel kaanega kaetult seni, kuni brokkoli on pehme. Vahepeal sega kaste läbi, ega ära lase põhja kõrbeda.

Määri ahjuvorm võiga. Eemalda lillkapsa õisikud varre küljest ning aseta õisikud vormi. Kui brokkoli on bechamelis pehmeks keenud püreesta saumikseriga kogu mass ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning vala lillkapsad brokkoli-bechameli kastmega ühtlaselt üle ja kata kaste omakorda riivitud juustuga.

Valmista kate - pane purustajasse kõva sai, oliiviõli, rosmariini ja tüümianilehed ning purusta peeneks puruks. Lisa siis terved mandlid ja purusta veel vaid korraks. Puista saadud puru ühtlase kihina riivjuustule. Küpseta 180 C pöördõhuga ahjus 40-50 min, kuniks lillkapsad on mõnusalt poolpehmed.


Kommentaarid

Populaarsed postitused