Peedifritterid kitsejuustukastmega


Kui sulle meeldib peet, siis peedifritterid kitsejuustuga ei jäta sind kohe kindlasti külmaks - üks väga mõnus ja kerge toit, mis on sobilik nii lõuna kui ka õhtusöögiks. Vähe sellest, et need on täiega maitsvad, on peet kahtlemata ka ülitervislik köögivili milles on vähe kaloreid ja rohkelt kiudaineid. Peedifritterite valmistamine on ülilihtne ning jõukohane isegi lastele.

Vaatamata sellele et peedifrtterite valmistamine on tegelikult totaalselt lihtne, oli minul siiski vaja ületada üks väljakutse. Nimelt taltsutada ära minu uus teraspann. (Või taltsutab pann hoopiski mind?) Nimelt mul on köögis nüüd uus kaaslane - teraspann, millega paaril esimesel korral toidu valmistamine küll hästi õnnestuda ei tahtnud. Vaatasin siis läbi isegi mõned youtube videod, testisin ära samad nipid..... aga pean ütlema, et selle panniga on asjad pisut tricky. Fitteritega läks sedapuku kõik hästi - läbi mingi ime sain kuumused õigeks ja fritterd said suurepärased.


Vaja läheb (kogus 3-4 sööjale): 
400 g tooreid peete
1 tl röstitud köömneid
2 muna
2 peotäit hakitud rohelist sibulat
2 spl hakitud peterselli
1 suur või 2 väikest küüslauguküünt
3 spl (keskmise kuhjaga) riisijahu (võid asendada ka tatra või nisujahuga)
soola, pipart

Kaste: 
1 karp Na Turek Nasz Kozi kitsejuustu
2 spl kreeka jogurtit
näpuotsaga hakitud peterselli

Kõrvale:
2 Little Gem kapsapead või lehtkapsast


Tegevuskäik: 
Riivi peet jämeda riiviga, jahvata peale pisut soola ja jäta 10 minutiks seisma. Selle ajaga eraldub peedist üleliigne mahl, "vääna" peet kergelt välja või suru korraks sõela sisse ja lase mahlal välja nõrguda. Rösti köömned ning lisa peedi hulka, lisa juurde eelnevalt lahtiklopitud munad, hakitud roheline sibul, petersell  ja küüslauk, pisut soola ja pipart ning sega kõik segamini. Viimasena lisa riisijahu, mida võid asendada ka tatra- või nisujahuga, kuid riisijahuga on minuarvates tulemus kõige parem. Kui tainas valmis, maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.

Sega valmis kaste - selleks pane kaussi kitsejuust lisa juurde kreeka jogurt ja maitseroheline. Sega korralikult läbi ja jäta külmkappi ootele.

Rebi little gem salatipeadelt lehed lahti ning pane ootele. Need rösti viimasena, siis kui fritterid on valmis.

Alusta peedifritterite valmistamist - selleks kuumuta pann, vala pannile pisut õli ning aseta paraja suurusega taignapätsid pannile ja vajuta pannilabidaga õhemaks. Kuumus peaks olema keskmine, et fritterid ära ei kõrbeks ja samas jõuaksid küpseda ka seestpoolt. Kui üks pool on pisut pruunistunud keera fritteritel teine pool, ning küpseta seegi.

Kui fritterid on valmis vala pannile pisut õli, lisa little gem salatilehed ning rösti salatilehti kõrgel kuumusel  nii, et osadel lehtedel servad pruunistuvad. Lisa peale pisut soolahelbeid.

Serveeri peedifrittereid koos kitsejuustukreemi ja röstitud litte gem salatilehtedega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused