Maasika-mandli kohupiima-mascarpone tort küpsise-mandli põhjal

Taevalik - just selliste kommentaaride osaliseks sai see tort, mille tegemine väga keeruline polegi. Ahjus küpseb küll kaua, kuid asi on seda väärt, kuna tort maitseb tõepoolest hea. Ma just muide lõpetasin väga, väga mehise tüki mugimise ja kui kõht täis ei oleks, siis sööks veel. Kui sulle ülemagustatud tordid ei meeldi, siis see tort on just sulle ja vahukoort ei tasu ka peljata, sest siin ei asendaks ma seda mitte millegi muuga. Tordi valmistamiseks varu aega, sest enne serveerimist võiks tort ööpäeva külmas seista.


Vaja läheb (vormi diameeter 23 cm):
Põhi:
160 g küpsiseid (minul olid erinevad küpsised - Kalevi kaeraküpsised ja Vilma kondenspiimamaitselised küpsised)
60 g võid
50 g terveid mandleid

Täidis: 
250 g mascarponet
200 g valget šhokolaadi
600 g OTTO kohupiima
100 g hapukoort
50 g mandlilaaste
3 muna
200 g värskeid või külmutatud maasikaid

Kaunistamiseks:
200 ml 35% vahukoort
3-4 värsket maasikat
pisut mandlilaaste
tüümianilehti


Tegevuskäik: 
Purusta esmalt küpsised, lisa või ja purusta veel, kuniks mass on segunenud. Kõige viimasena lisa mandlid ja purusta neid vaid pisut. Suru mass lahtikäiva vormi põhja.

Sega segamini mascarpone. Sulata šhokolaad vesivannil, jahuta kuumus maha ja sega kiirelt mascarpone hulka. Lisa juurde kohupiimad ja hapukoor ning sega läbi. Eralda munakollased valgetest, sega kollased kohupiimasegu hulka, viimasena lisa mandlilaastud.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega kergelt muu massi hulka. Kõige lõpuks lisa marjad ja sega kergelt läbi. Vala kogu segu küpsisepõhjale ning küpseta torti ülemise ja alumise kuumutusega 140 C ahjus 1h ja 40 min. Peale valmimist lase küpsetisel ahjus maha jahtuda, tõmba vorm kilega pealt kinni ja hoia üleöö külmkapis.

Kaunista tort vahetult enne serveerimist. Vahusta vahukoor ja kata sellega tordi pealispind. Lõika maasikad pikupidi viiludeks, aseta tordile, pudista juurde pisut mandlilaaste ja ilusa värvi andmiskes lisa ka mõned tüümianilehed.


Kommentaarid

Populaarsed postitused