Aeglaselt küpsetatud tallekints lillkapsatambiga

Aeglaselt küpsetatud tallekintsu valmistamiseks varu kohe kaks päeva. Esiteks oleks tarvis labaliha maitseainetega marineerida u 12 tundi ning teiseks vajab lambakits ahjus küpsemiseks aega umbes 4 tundi. Minu taoline katsetus oli esmakordne, kuid kindlasti ei jää viimaseks, sest liha maitses sõna otsest mõttes oivaliselt. Igal juhul tasuks nädalavahetuse plaani võtta.


Vaja läheb (u 3-4 sööjale): 
Tallekints:
1 tallekints
6 väiksemat küüslauguküünt
rosmariinitutte
soola, pipart, oliiviõli
u 2 dl punast veini

Lillkapsatamp:
u 700 g -1 kg lillkapsapea
1 keskmise suurusega sibul
võid praadimiseks
soola


Tegevuskäik: 
Puhasta tallekints kelmetest, tee kintsu sisse lõiked ja topi neisse küüslauguküüned ja sama palju rosmariinitutte. Määri kints soola, pipra ja oliiviõliga kokku, keera toidukilesse ja jäta ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Võta kints enne valmistamist u 1 h külmast välja. Pruunista pannil kõrgel kuumusel küljed ning pane ahjuvormi. Vala vormi põhja u 2 dl punast kuiva veini, kata vorm fooliumiga ja jäta tallekints ahju küpsema u 4 tunniks 130 C juurde pöördõhul.

Lillkapsatambi valmistamisega alusta siis kui lammas on 3,5 tundi juba ahjus olnud. Selle jaoks pole muud tarvis, kui puhasta lillkapsapea, pane potipõhja vett, aseta sellele suurem sõel, kisu õisikud väiksemateks osadeks, pane sõela sisse, aseta peale kaas ja auruta seni kuni kapsas on pehme. Püreeri sumikseriga.

Puhasta sibul, tükelda peeneks ja pruunista kergelt võis. Lisa pruunistatud sibul püreeritud lillkapsatambile, sega ja maitsesta soolaga.

4 tundi küpsenud liha on kondi küljest lahti, mõnusalt hõrk ja pehme. Kaunistamiseks võid lambakintsule lisada mõned rosmariinilehed. Lõika lihast parajad viilud ja serveeri lillkapsatambiga. Üübermaitsev!



Kommentaarid

Populaarsed postitused