Napoleon (vol 3)

Kui sulle napoleon maitseb, siis ei pea ilmtingimata tordi vamistamisega vaeva nägema ja seda siis mitu head päeva järjest sööma. Saab ka tunduvalt lihtsamalt. Näiteks valmistada napoleoni koogi magustoit. Antud retsept on valmistamiseks neljale, kui sedagi on liiga palju, siis jaga kogused pooleks.

Käesoleva napoloni keem pole mitte tavapärane keedukreem, vaid midagi hoopiski lihtsamat ja kiiremat. Nimelt on kreem vamistatud mascarpone  ja pudingu segust. Tulemus jääb väga, väga maitsev ning on äravahetamiseni klassikalise napoleoni sarnane.


Vaja läheb (kogused neljale):
Kreemiosa:
250 g mascarponet
250 g Tere pudingut
1-2 spl konjakit või brändit
2-3 spl steviat või suhkrut

Puruosa:
30 g võid
30 g hapukoort
0,75 dl jahu
pisut soola

peotäis värskeid või jäätatud pohli



Tegevuskäik:
Näpi või, hapukoor, jahu ja sool taignaks. Keera taigen kilesse ja pane umbes tunniks külma seisma.
Aseta tööpinnale küpsetuspaber, raputa sellel pisut jahu ja rulli taigen võimalikult õhukeseks, tõsta koos aluspaberiga ahjuplaadile, toksi kahvliga augud sisse ning küpseta 240 C juures ülemisel siinil 5-10 min kuniks kerge pruunistumiseni ning jahuta.

Valmista kreem: sega mascarpone ja suhkur, ning alusta vähehaaval pudingu lisamist, kuniks kõik on kokku segatud. Lisa viimasena konjak või brändi ning sega läbi.

Lao nüüd napoleon kaussidesse: kõige põhja pane kreem (umbes pool kreemikogusest), kreemile pane pisut marju ning seejärel murra küpsetatud plaadist tükke ning lisa marjade peale. Siis jaga kaussidesse ülejäänud kreemiosa, lisa kreemile küpsetatud  koogiplaadist suuremaid ja väiksemaid tükke ja puru ning kõige peale raputa pohli.

Kausi napoleon on valmis söömiseks kohe, kuid samahästi võid magustoidud valmistada vajadusel ka ette. Krõmpsuv ja ülimaitsev!


Kommentaarid

Populaarsed postitused