Mustikakook - kõigest 95 kcal portsjon!

Ühe koogi- või magusahooliku jaoks on ilmselt tavapärane "kütta" endale sisse lisaks soolasele toidule veel umbes 600 kcal eest magusat. Ja siin pole ju absoluutselt midagi keerukat, kuna enamasti ükski koogi- või torditükk alla 300 kcal ei annagi ja mina olen muideks palju enamakski võimeline. Kuid kas sa oled endale ette kujutanud, et mõni magustoit võib anda näiteks hoopiski alla 100 kcal? Täpsemalt siis u 95! Igatahes olen ma oma kaalulangetamise eksperimendi päris tõisiselt kättte võtnud, läheb küll alles teine nädal, kuid väiksed edusammud on juba näha ja kõige vingem on selle asja juures see, et häda ajab härja kaevu ja ega muud polegi kui tuleb genereerida üha uusi ideid. Üks neist on kohe teis ees:


Vaja läheb (kogused kahele):
Põhi:
1 muna
2 tl steviat
0,25 tl vaniljesuhkrut
5 g maisitärklist

Täidis:
100 g lahjat toorjuustu
1 tl steviat
noaotsaga vaniljesuhkrut
0,5 dl mustikaid

0,5 dl kookose-riisipiima (või tavalist piima)
0,5 zelatiinilehte

Tegevuskäik:
Eralda munavalge kollasest, lisa valgele osale stevia ja vaniljesuhkur ning vahusta kõvaks vahuks. Lisa siis munakollane ning vahusta edasi. Pane silindervormid küpsetuspaberiga kaetud küpsetusalusele (pann, vorm vms). Aseta saadud vaht silindervormide põhja (mõlemalt poolt lahtine vorm, diam 8 cm, kõrgus 5 cm), ning küpseta 150 C pöördõhu juures 15 min.

Pane kodujuust, mustikad, stevia ja vaniljesuhkur kaussi ning püreeri saumikseriga. Kuumuta kookose-riisipiim (või tavaline piim) keemiseni, leota zelatiinilehte külmas vees 5 min ning lisa see siis kuumutatud vedeliku hulka ja lahusta. Jahuta mõlemad segud enam vähem ühtlasele temperatuurile, ning sega siis zelatiinisegu kodujuustusegule. Vala saadud mass jahutatud koogipõhjale ning lase külmikus taheneda.

Vormist saad koogid välja nii, et tõmba koogi ja vormi vahelt peenikese (suka)vardaga läbi ning tõsta vorm koogi ümbert ära. Serveeri kooki koos värskete või külmutatud mustikatega, kaunistuseks sobivad hästi ka tüümianilehed.


Kommentaarid

Populaarsed postitused