Pad See Ew ehk nuudlid kanaliha ja brokkoliga - u 350 kcal portsjon

Kas sina oled varem kuulnud sellistest müstilistest nuudlitest nagu seda on shiritaki nuudlid? Müstilised seetõttu, et sa saad pastat endale kuhjade viisi sisse ahmida ilma, et sealjuures vööümbermõõt kasvaks. Nimelt nota bene! - shiritaki nuudlid sisaldavad 100 g -  9,5 kcal (osadel tootjatel ka 8 kcal), võrreldes tavapäraste nuudlitega, kus 100 g nuudleid sisaldab enamjaolt 350 kcal! Päris metsik vahe, kas pole? Lisaks sellele ei kasutanud ma kogu toidu valmistamise juures muide mitte tilkagi õli ja ainus nö kaloripomm käesoleva toidu komponentidest on see vaene õnnetu kana. Kokku on ühes üsna mehises portsjonis kokku 350 kalorit!
NB! Shritaki nuudleid leiad kindlasti Viimsi Selverist, Stockmani toidupoest ja Umami e-poest.


Vaja läheb (kogused kahele): 
Kaste:
3 spl austrikastet
3 spl sojakatstet
2 spl valgeveini äädikat

Roog:
200 g brokkolit (mina kasutasin värsket)
200 g kondi ja nahata kana kintsuliha
1 keskmise suurusega sibul
4 küüslauguküünt
200 g shiritaki nuudleid
2 muna
jahvatatud pipart, meresoola
kaunistamiseks valgeid ja musti seemsaiseemneid

Tegevuskäik:
Eralda brokkoliõied, viiluta kana kintsuliha, küüslauk ja sibul. Löö munad koortest lahti ning klopi õige kergelt segi. Kurna, haruta, loputa ja lõika lühemaks shiritaki nuudlid.

Keeda shiritaki nuudleid 1 min (ilma soolata), ning seejärel voki neid non-stick pannil u 3 min (ilma rasvaine ja soolata), kuniks nuudlid hakkavad pannil segades kriuksuvat häält tegema. Tõsta nuudlid kõrvale. Seejärel voki pisut madalamal kuumusel kerelt lahtiklopitud munad, ning tõsta samuti kõrvale.


Rebi brokkoliõisik väiksemaks ja auruta - aseta õisikud sõela sisse, pane  poti põhja pisut vett, aseta sõel poti kohale ning peale pane kaas. Brokkolid peavad jääma pisut krõmpsud.

Aseta pannile viilutatud kana kintsuliha, ning voki, maitsesta soola ja pipraga, lisa viilutatud sibul, voki, seejärel lisa küüslauk ja voki taas. Nüüd lisa nuudlid ja krõmpsud brokkolid, sega kiirelt kokku kõik kastmekomponendid ning lisa roale. Sega läbi ja serveei kohe, kaunista seesamiseemetega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused