Part ja brokkoli lahja punaveni kastmega

Mul on küll käimas väikest viisi dieedilaadne eksperiment ja teadaolevalt part ei kuulu just dieettoitude hulka eeskätt oma rasvase nahaosa tõttu, aga sellegipoolet tundub mulle vägagi sobilik kombo pühapäeva õhtuks, mil võiks lubada endale köögis pisut rohkem nikerdamist ja suuremaid ootsusi maitseelamustele. Medium part koos punaveini kastmega minujaoks seda ka kindlasti pakub. PS minu punaveini kaste on otseloomulikult täiesti patuvaba, aga see-eest üsnagi pikantne ja muudab maitsva medium pardi veelgi maitsvamaks. Usu mind!


Vaja läheb (kogused kahele): 
Punaveinikaste:
2 dl kuiva punast veini
1 spl balsamiäädikat
2 tl mett
0,5 veise puljongizeleed
punt tüümiani
oks rosmariini
2 küüslauguküünt (puhastmata)
soola, pipart
0,75 dl vett
1 tl (keskmise kuhjaga) maisitärklist

Tegevuskäik: 
Pane kõik komponendid kastrulisse välja arvatud kaks viimast. Keeda u 20 min. Kurna seejärel kaste, sega vesi tärklisega ning vala see vaikselt, pidevalt segades kastme sisse. Kuumuta kuni keemiseni.

Part: 
2 maitsestamata pardi rinnatükki
soola, pipart

Tegevuskäik:
Puhasta pardi rinnatükkide nahapoolne osa nö "sulgede otsest", kuivata köögipaberiga ning maitsesta mõlemad pooled soola ja pipraga. Kuumuta ahi 200 C ni, pöördõhul. Pane ahju ka pann või vorm, millel kavatsed hiljem pardiliha küpsetada, et see kuumeneks.

Pane pardirinnatükid nahaga allapoole külmale õlita pannile ning pruunista. Keera siis teine pool, ning prae samuti pruuniks. Tõsta nüüd pardi rinnatükid kuumale ahjupannile (taas pole õli tarvis lisada) nahk allpool ning küpseta 10 min, et part jääks seest medium küpsusastmega.

Võta lihatükid ahjust välja ja jäta u 5 minutiks seisma (võid keerata ka soovikorral fooliumisse).

Brokkoli:
100 g beebibrokkolit

Tegevuskäik: 
Pane poti põhja vesi, aseta peale sõel, sõela sisse beebibrokkoli. Auruta u 5 min, et brokkoli muutks pehmemaks, kuid jääks ikkagi krõmps.

Toidu valmistamisel tulekski alustada esmalt kastmest. Hiljem saab kastme vahetult enne serveerimist üles kuumutada. Seejärel valmista part ja samal ajal kui part fooliumis pisut nö "rahuneb" auruta brokkoli.

Seveeri kogu toit taldrikule. Esmalt aseta taldrikule beebibrokkoli. Lõika pardirind naha poolelt diagonaalis paksemateks viilakteks ning aseta brokkolivartele.

Rösti kiirelt maksimum kuumusel juurde mõned kirsstomatid - piserda pannille pisut õli, ning pruunista tomateid. Lisa toiudule. Kõige viimaks nirista lihale punase veini kastet.

BON APETIT!


Kommentaarid

Populaarsed postitused