Beseetort maasikate ja pistaatsiapähklitega - head emadepäeva kõikidele emadele!

Head emadepäeva kõik emad. Tänase päeva puhul postitan  siis lõpuks ühe oma lemmik tordi retsepti. Head katsetamist kõigile :)
 

Vormi diameeter 18 cm, tordi kaal u 1 kg. Suurema 2 kg tordi jaoks korruta kogused kahega ja kasuta näiteks 23 cm diameetriga koogivormi.

Vaja läheb:
Põhi:
3 munakollast
0,3 dl suhkrut
0,9 dl piima
60 g võid
1,2 dl jahu
0,5 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
soola

Tegevuskäik:
Vahusta munad suhkruga, lisa hulka vaheldumisi piim ja jahu. Sulata või, lase pisut maha jahtuda ning lisa taignale. Sega hulka vaniljesuhkur, küpsetuspulber ja sool. Jaga taigen kaheks võrdseks osaks. Vooderda vormi põhi küpsetuspaberist väljalõigatud ringiga ning küljed küpsetuspaberi ribaga. Küpseta 180 C pöördõhuga ahjus kaks tordipõhja. Küpseta põhjasid keskmisel siinil, kumbagi 15 min. Kui esimene põhi on valmis, vooderda vorm uuesti.


Besee:
3 munavalget
1 dl suhkrut
1 spl maisitärklist

Tegevuskäik:
Beseekiht küpseta valmis viimasena. Selleks vahusta vahetult enne munavalge koos suhkruga väga kõvaks vahuks. NB! Kogu suhkur peab vahustamise käigus ära sulama, suhkruterasid munavalgesse jääda ei tohi. Lisa vahustamise lõpus maisitärklis ja vahusta veel korraks, kuni tärklis on segunenud. Vooderda taas vormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga, pane beseetaigen vormi ning küpseta 130 C ahjus, ülemise-alumise kuumutusega,  1 h. Lase täielikult jahtuda.

Kreem:
2 dl vahukoort
300 g Philadelphia täisrasvast toorjuustu
4 spl suhkrut

u 10 maasikat
u 50 g kooritud pistaatsiapähkleid

Tegevuskäik:
Sega toorjuust suhkruga. Vahusta vahukoor  ning sega kokku toorjuustuga. Alusta nüüd tordi kokkuladumist. Eemalda esmalt valmis küpsetatud kihtide alt küpsetuspaberid, besee puhul ole eriti ettevaatlik, kuna see on õrn.

Jaga kreemiosa mõtteliselt neljaks (iga kihi vahele + külgede katmiseks). Aseta põhi alusele ning pane peale 1 osa kreemi, kreemi peale lisa tükeldatud/viilutatud värskeid maasikaid. Aseta seejärel kreemile beseekiht, ning sellele taas toorjuustukreem ning maasikatükid. Kõige viimaseks kihiks jääb teine biskiviidikiht, mis kata samuti toorjuustukreemiga, samuti kata kreemiga tordi küljed. Kui oled suutnud küljed ja pealmise osa siledaks vormida, haki pistaatsiapähklid ning kaunista nendega tordi küljed ja pealmine osa. Kõige viimaks poolita mõned maasikad ning aseta samuti tordile. Enne maiustamist võiks torti hoida 1 h  külmkapis.


Kommentaarid

Populaarsed postitused