Mango-kookose tapiokipuding - ülimalt maitsev ja tervislik


Kas sa mäletad seda Renee Zellweger ´i tapioca moviet? Ei mäleta? No lühidalt saadtetakse Renee Zellweger Minnesaotale ühe tootmise tegevust ümber korraldama... kogu tegevus päädib sellega, et jogurti tootmine lõpetatakse ning alustatakse tehase sekretäri salajase retsepti järgi valmistatud üübermaitsva tapiokipudingu tootmist. Just see film seostub minul esmalt tapiokiga. Ma ei tea, kus mina jälle elanud olen, aga varasemalt ma tapiokipudingut söönud ei ole ja kahju küll, sest tegemist on ääretult maitsva magustoiduga, või miks mitte ka hommikusöögiga.

Tapiokk ehk maniokijahust teratärklis - on manioki mugulatest valmistatud, seedub väga kergesti ja on äärmiselt toitev. Maniokk on maailmas tähtsuselt kolmas mugulvili ja ühtlasi ka üks põhitoiduainetest Kagu-Aasia maades. Tapiokk on suurepärane magustoitude paksendaja, seetõttu on see ideaalne dessertide valmistamiseks.

Tapioki pärlid on saadaval näiteks Umami e-poes. 100 g tapiokipärlites on 358 kcal, 0,02 g rasva, 88,69 g süsivesikuid, 0,19 proteiini.

 
Vaja läheb (kogused kahele): 
400 g lahjat kookospiima (100 g=62 kcal)
40 g tapiokipärleid
5 tl steviat 
0,5 tl vaniljesuhkrut

u 150 g Bonne 100% mangopüreed (100% mangopüree ilma suhkrulisandita)
kookoselaaste peale raputamiseks
 
Tegevuskäik: 
Vala kastrulisse kookospiim, tapiokipärlid, stevia ja vanilje. Kuumuta kuni keemiseni ja keeda väga madalal kuumusel pidevalt segades u 15 min. Eemalda siis tulelt ja jahuta pisut kaanega kaetult. Tõsta seejärel puding magutoidupokaalidesse, kata toidukilega ja pane külmkappi vähemalt 1 tunniks. 

Vala pudingule mangopüree, raputa peale kookoselaaste, serveeri.

 

Kommentaarid

Populaarsed postitused