Koorene šhampinjonisupp rannakarpide ja brändiga

Üks kõige maitsekamaid suppe on minuarvates šhampinjoni püreesupp. Selleks, et head maitset veelgi enam täiustada, sai supile lisatud ka pisut brändit ning kõige krooniks rändasid peale ka rannakarbid. Tõeliselt lihtne ja ülimalt hõrk. Juurde passib soe ahjusai ja klaasike kuiva valget veini.



Vaja läheb (kogused kahele): 
300 g šhampinjone (jäta u 5 tk supi peale)
1 keskmine sibul (jäta u 1/4 supi peale)
4 küüsalauguküünt (jäta 2 küünt supi peale)
1,5 tl puljongipulbrit
400 g 10% koort
3 spl brändit
jahvatatud pipart, soola
oliiviõli
100 g puhastatud rannakarpe (kaal ilma soolveeta)



Tegevuskäik: 
Tükelda seened väiksemaks ja prae õlis läbi.  Lisa juurde tükeldatud sibul ja küüslauk ning prae pisut veel. Vala peale koor, lisa puljongipulber ning kuumuta keemiseni. Vala kogu supp blenderisse ning püreesta. Vala supp potti tagasi, maitsesta värske jahvatatud pipra ja soolaga.

Ribasta järele jäänud šhampinjonid, tükelda sibul ja küüslauk. Rösti kogu kraam väheses õlis. Kuumuta supp korraks läbi, vala taldrikutesse, lisa peale praetud seene-sibula-küüslaugu segu. Nõruta rannakarbid soolveest kuivaks ning lisa supile. Nirista peale kvaliteetset oliiviõli ning jahvata juurde pipart.



Kommentaarid

Populaarsed postitused