Kreveti-lumekrabi salat kreftise kreeka jogurti-tomati kastmega

Ühe hea salati juures mängib suurt rolli maitsev kaste. Kui igasugused koore-majoneesi kastmed on pigem paganast, siis rasvavaba kreeka jogurti kaste kindlasti mitte. Selle salatikastme võlusõnaks on valgeveiniäädikas - koos magusaine, soola ja tomatipastaga saab sellest ideaalselt sobiv kaaslane krevettidele ja lumekrabile. Proovi järele.


Vaja läheb (kogused kahele):
50 g salatilehti
1 väike porgand lõikuda ribadeks
0,3 pikka kurki lõikuda ribadeks
0,5 magusat õuna lõikuda ribadeks
1 pakk (120 g) premium lumekrabi
200 g hiidkrevette (puhastamata kujul)
praadimiseks õli
pealeraputamiseks lehtpeterselli

Kaste:
150 g 0% kreeka jogurtit
3 spl valgeveini äädikat
0,25 laimi maha
1 tl kuhjaga tomatipastat
1 tl steviat
soola
pisut tšillit


Tegevuskäik: 
Alusta kastme ettevalmistamisest: sega kreeka jogurt esmalt tomatipastaga hästi läbi, lisa valgeveini äädikas, pisut laimimahla, stevia ja sool. Soovi korral võid juurde lisada ka õigepisut hakitud punast tšillit. Sega kaste hästi läbi ja pane külma maitsetel tõmbama.

Valmista ette salat: aseta taldrikutele esmalt salatilehed, selle peale lisa ribastatud porgand, kurk ja õun.

Puhasta krevetid, eemalda kõhualune ja seljapealne nn "soolikas", pese läbi, kuivata köögipaberiga ja prae õlis mõlemalt poolt u 1 min ning tõsta kõrvale.

Jaga lumekrabi kahe salati vahel, seejärel nirista peale kaste ning kõigepeale lisa praetud krevetid, jahvata peale värsket pipart ning soovi korral kaunista lehtpeterselliga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused