Suvine kana-köögiviljasupp - laste lemmik

Üks värskete köögiviljadega supp on suvemenüüs lausa kohustuslik. Viise, selleks on muidugi mitmeid, kuid minul valmis seekord lapse lemmik ehk kana-köögiviljasupp. Kõik on väga lihtne - isegi kartuleid ja porgandeid ei pea koorima ning kana ei pea ka tükeldama.

Selle supi kõrvale on täiesti asendamatu minuarvates värske rukkileib. Mina valmistasin selle ise ja seekord juuretisega. Juuretisega leivaretsepti leiad SIIT. Kui sa juuretisega mässata ei viitsi, siis leiad endale lihtsamad ja kiiremad leiva valmistusviisid SIIT. Valmis leibadest soovitaksin Põhjaka või Muhu pagarite seemneleiba - need on minu vaieldamatud lemmikud.


Vaja läheb (kogused 4-le): 
4 kana poolkoiba
250 g (1 pakk) Kadarbiku beebiporgandeid
u 10 väikest värsket kartulit
100 g spagette või linguinet
2 dl rohelisi külmutatud herneid
1 kesmine sibulapea
2-3 küüslauguküünt
2 loorberilehte
1 tl köögiviljapuljongi pulbrit
soola, pipart
supi keetmiseks värskeid või külmutatud tillioksi
sibula ja küüslaugu praadimiseks võid

Serveerimiseks: 
värskeid rohelisi sibulapealseid
värsket tilli


Tegevuskäik:
Pane kanakoivad külma veega keema, lisa loorberilehed ning keeda pidevalt vahtu korjates, kuniks liha hakkab kondi küljest lahti tulema. Keetmise lõpupoole lisasin puljongile meresoola.

Seejärel kuumuta ahi grillrežiimil  u 250 C -ni. Määri ahjuvormi põhi õliga, lao sinna keedetud kanakoivad, piserda need pealt õliga ning pane ahju ülemisele siinile pruunistuma. Kui kanakoivad on ühelt poolt pruunid, siis keera koivad teistpidi ja pruunista teiselt poolt samuti. Kui koivad on valmis, siis eemalda ahjust. NB! Ära neid liigselt kuivata!

Kurna puljong, lisa sellesse beebiporgandid. Kui need on liiga suured, siis võid porgandeid pikkupidi poolitada. Keed porgandid poolpehmeks ning lisa kartulid. Keeda kartulid poolpehmeks ning lisa spagetid. Keeda spagette poole pakil näidatud ajast ja lisa siis herned. Samal ajal prae võis hakitud sibul ja ribastatud küüslauk. Lisa supile. Võta koivad ahjust välja ja viska supi sisse. Keeda suppi paar minutit ja seejärel serveeri.

Pane igasse kaussi suppi ning lisa juurde üks kanakoib. Lisa peale rohelist sibulat ja tilli. Kõrvale võta ahjusooja leiba eheda võiga. Head nautimist.


Kommentaarid

Populaarsed postitused