Lihtne mozzarellasalat mango ja avokaadoga

Mina kui magusa-soolase maitsekombinatsiooni suur austaja olen avastanud enda jaoks ühe supermaitsva, värske ja kerge salati. Mozzarella sobib kokku erinevate komponentidega, ühtedeks on kindlasti ka mango ja avokaado. Tavaliselt pole mozza salatid üldsegi patuvabad, kuid pisutki lahjem versioon on kohe teie ees. Mozzarella juustu on salatisse lisatud pisut vähem, kui tavaliselt ja kastmeski pole õliga liigselt laiatud. See croissant on küll siin salatikõrval suurim üleannetus mida üldse teha saab, aga mina jäin selle söömisel pigem siiski tagasihoidlikuks.


Vaja läheb:
2 peotäit salatilehti
1 magus mango
1 avokaado
u 150 g mozzarellakirsse (soovitavalt Itaalia)

Kaste:
0,5 laimi mahla
1 tl mett
värskelt jahvatatud pipart
1-2 tl valgeveini äädikat
2 tl oliiviõli


Tegevuskäik:
Aseta salatilehed taldrikutele. Koori mango, lõika küljed maha ja viiluta, aseta salatile. Vaata SIIT, kuidas mangost võimalikult palju viljaliha kätte saada. Koorimiseks kasutasin mina küll juurvilja koorimise nuga.

Puhasta nüüd avokaado, selleks lõika see pooleks ja eemalda noaga kivi, vaata kuidas kivi eemaldamine käib SIIT. Muus osas soovitaks küll avokaadopoolikult koore eemaldada sõrmede abil. Kui on parajalt küps avokaado, siis saab teha seda edukalt, kui on liiga küps, muutub avokaado kätevahel lödaks ja kui vili on pooltoores, vajad koore eemaldamiseks siiski nuga. Kuid "ready to eat" avokaado puhul (vali selline, mis ei ole näpuga katsudes pehme), saab koore edukalt eemaldada sõrmedega. Aseta siis lõikepool lõikelauale ja viiluta. Lisa avokaado salatile. Viimasena lao peale mozzarellakirsid.

Valmista kaste, selleks pressi kausikesse laimimahl, lisa mesi, jahvata pipar, lisa valgeveini äädikas ja õli. Sega kuni komponendid on segunenud ning nirista lusikaga salatile. Serveeri koos mõne saialisega.

 
 

Kommentaarid

Populaarsed postitused