Täidetud grillitud šhampinjonid riisipaberis

Soojad ilmad jätkuvad ja grillihooaeg kestab täiega. Kui lihast hakkab küllalt saama, siis võib vahelduseks grillida näiteks seeni ja teha seda pisut erilisemal moel. Usu, tulemus jääb väga maitsev ja suurt vaeva ja jändamist antud retsept ei nõua.


Vaja läheb: 
keskmise suurusega šhampinjone
sulajuustu näiteks Merevaik
toorpeekonit
riisilehti diameetriga u 20 cm

Tegevuskäik: 
Pese šhampinjonid ja kuivata need köögipaberiga kuivaks. Eemalda seenejalg ning täida seened sulajuustuga. Keera iga seene ümber peekoniriba - kui ribad on väga pikad, siis mina lõikan selle tavaliselt pooleks, et seene ümber jääks 1 kiht peekonit. Nüüd pane riisilehed vette likku ja lase neil pehmeneda. Tõsta pehmenenud riisipaber veest välja, raputa üleliigne vesi ära, pane seen riisipaberi keskele, keera endapoolne serv seene peale, seejärel tõsta peale mõlemad riisipaberi küljed, ning rulli paber lõpuni kokku ja kinnita tikukesega. Korda sama kõikide seentega ning grilli neid kinnisel grillplaadil mõlemalt poolt kuniks riisipaber on pruunistunud. Naudi soojalt.


Kommentaarid

Populaarsed postitused