Salat grillitud kitsejuustu, peedi, jõhvikate ja pähklitega

Ma olen üsna suur kitsejuustusõber, kuid selle meeletult suure valiku hulgast on päris keeruline leida seda õiget.  Määrde kitsejuustud on minuarvates ülekõige, kuid valgehallitus kitsejuustud tunduvad üsna tihti liiga intensiivsed. Lisaks olen täheldanud et ühe ja sama juustu maitse võib olla üsna kõikuv - isegi liiga - kord on nad mahedamad ja teinekord siis jälle mitte. Aga tundub, et olen sellest juusturägastikust leidnud siiski selle õige. Selle kitsejuustusalati jaoks eelista just Soignon´i kitsejuustu. Esiteks on see pigem mahedamamaitseline, teiseks annab seda edukalt ahjus ka grillida, mida ei saa öelda kõikide kitsejuustude kohta.


Vaja läheb (kogused kahele): 
Peetide grillimiseks: 
2 keskmise suurusega peeti
2 tl oliiviõli
2 tl balsamiäädikat
0,5 tl steviat või suhkrut
värskelt jahvatatud pipart

Salatiks:
2 mehist peotäit lambasalatit või mõnda muud lehtsalatit
u 30 g kuivatatud jõhvikaid
u 30 g kreeka pähkleid
200 g SOIGNON kitsejuustu

Kastmeks: 
0,5 laimi mahla
1 tl balsamiäädikat
1,5 tl vedelat mett
2 tl oliiviõli
värsekelt jahvatatud pipart


Tegevuskäik: 
Koori peedid, lõika kuubikuteks, sega oliiviõli, balsamiäädika, setvia ja jahvatatud pipraga. Grilli keskmisel siinil 200 C kuumuses, pöördõhu reziimil u 30 min.

Samal ajal sega kokku kaste, pressi laimist mahl, lisa balsamiäädikas, mesi, oliiviõli ja pipar. Vala salatilehtede hulka, lisa jõhvikad, sõrmede vahel väiksemaks purustatud kreekapähklid ning sega õrnalt läbi.

Tõsta valminud al dente peet ahjust välja ja lase veidi jahtuda. Lõika nüüd kitsejuustust u 1-1,5 cm paksused viilud, ning grilli turbogrilli reziimil, ülemisel siinil 240 C juures, kuniks servad õrnalt pruunistuvad. Ära üle küpseta, kui juust hakkab juba kergelt mullitama, on selge märk, et see tuleks ahjust välja võtta.

Tõsta esmalt taldrikutele salatipõhi, jaga salatilehtedele grillitud peedikuubikud ning kõige viimasena tõsta peale grillitud kitsejuust. Peale võid lisada õige pisut kreekapähklitükke.

Kommentaarid

Populaarsed postitused