Kaalujälgija šhokolaadimuffinid (suhkru- ja jahuvabad)

Minul on nii, et kohe, kui hakkan ennast söögiga piirama, tekib hundinälg absoluutselt kõige osas ja keerulisem on vastu panna magusaisule. Usun, et see tunne on tuttav paljudele. Lisaks ei sobi ju magustoit justkui kaalulangetamisega üldse kokku... Seetõttu tuleb leiutada ei-tea-mis imeroogasid, mis oleks maitsvad, võimalikult kalorivabad ja sealjuures rahuldaks ka meeletut magusaisu.


Käesolevates muffinites ei ole mitte grammigi jahu ega ka suhkrut ning üks muffin = u 68 kcal (klassikaline muffin annab u 2-3 korda rohkem kaloreid). NB! Muffinite valmistamiseks tuleks kindlasti kasutada OTTO ricotta kohupiima ja mitte mingil juhul asendada seda mõne muu kohupiima või kohupiimapastaga. Erinevus seisneb selles, et OTTO ricotta on valmistatud pastöriseeritud juustuvadakust ning võrreldes tavalise kohupiimaga jääb tulemus nagu öö ja päev. Aga nüüd siis muffinite juurde.


Kogused 6 muffini kohta
Vaja läheb:
200 g OTTO Ricotta maitsestamata kohupiima (kindlasti ära asenda seda mõne muu kohupiima ega kohupiimapastaga)
1 muna
0,5 suurt banaani
3 spl (mitte suure kuhjaga) steviat
1 spl (keskmise kuhjaga) magustamata kakaod
0,5 tl küpsetuspulbrit
mandlilaaste

Tegevuskäik:
Pane kõik koostisosad kaussi ja saumiskerda korralikult ained segamini. Pane muffinivormi muffinipaberid ning kuumuta ahi 180 C -ni. Jaga taigen kuute muffinipessa, raputa peale mandlilaaste ning küpseta keskmisel siinil, pöördõhul u 20-25 min.


Kommentaarid

Populaarsed postitused