Rahvustoidu konkursi retseptid kaantevahel ja poolfinaal


Kel juba meelest läinud, siis meenutan, et alates 2016. aastast on käimas selline tore konkurss "otsime uut eesti rahvustoitu", mille eesmärk oli unustusse vajunud retseptid taas ellu äratada aga pisut nii-öelda modernses võtmes. Lisaks on kõik sellel üritusel võistlusse pääsenud retseptid koondatud tänaseks ka kaantevahele "Estonian Cuisine. Traditional and modern recipes". Nii et kappadi-kappadi kõik Apollosse või siis soetage raamat otse SIIT  Kokkajate jaoks peaks kahtlemata tegemist olema tõelise maiuspalaga, ise kavatsen igal juhul kõik need põnevad hõrgutised järgemööda läbi katsetada.

Punases veinis haudunud lambaliha bataadipüreega

Minul isiklikult aga oli õnn sellel konkursil osaleda kokkuvõtteks suisa kolme roaga. Esimesel korral  ostus võitjaks Punases veinis haudunud lambaliha bataadipüreega ja teisel korral läksin võistlustulle koguni mitme roaga korraga: Kaerajahus paneeritud räimed orsoto ja veinis karamelliseeritud sibulatega ja Kreemine toorjuustukoogike rukkileivapõhja ja pohlakattega. Ja üllatus-üllatus lausa kahega....tan-tara-raaaaaaa... olen jõudnud poolfinaali, mis toimuvad muide juba eeloleval nädalal. Et siis pöidlad pihku :)!

Kaerajahus paneeritud räimed orsoto ja veinis karamelliseeritud sibulatega

Kreemine toorjuustukoogike rukkileivapõhja ja pohlakattega

Kommentaarid

Populaarsed postitused