Mango skyr´i jäätis

Kodune klassikaline ja minusilmis ka maailma kõige parema jäätise põhiretsept koosneb vahukoorest ja kondenspiimast. Sama kombinatsiooni pisut tuunides võib saavutada veelgi maitsvamaid koosluseid, mis sind lihtsalt jalust rabavad tundega, et sa pole never midagi nii maitsvamat söönud.

Käesolev jäätis on õnneks siiski pisut vähem patusem kui minu koduse jäätise kõige algsem versioon ja sisaldab lisaks vahukoorele ja kondenspiimale ka mangot ja lahjat skyr´i.
ETTEVAATUST: tekitab sõltuvust!


Vaja läheb (u 3-le sööjale): 
200 g vahukoort
200 g skyr´i
200 g küpset mangot
100 g kookose kondenspiima

Tegevuskäik: 
Puhasta mango, tükelda ja saumikserda seda pisut, kuid mitte täielikuks püreeks vaid, et sisse jääks ka suuremaid ja väiksemaid mangotükikesi. Seda huvitavam ja maitsvam on pärast jäätis.

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, kuid ära üle vahusta. Sega skyr ja kondenspiim, lisa hulka mango, sega läbi ning kõige viimasena sega õrnalt juurde vahukoor. Pane sügavkülma vähemalt 6-ks tunniks. Enne tarvitamist lase jäätisel u 30 min toasoojas seista. Serveeri eraldiseisvalt või lisanditega, milleks sobivad suurepäraselt värske mango ja kookoselaastud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused